Mr. & Mrs. Khiladi (1997)

Hiába jelzi előre asztrológus nagybátyja (Satish Kaushik) a kedvező jövőt Raja (Akshay Kumar) számára, ő mégis úgy dönt, hogy nem tesz semmit addig, amíg a jóslat valóra nem válik. Amikor találkozik Shaluval (Juhi Chawla) egy milliomos lányával, rögvest úgy gondolja, hogy a megjósolt jövő megérkezett számára. Azonban a lusta életmód amelyben él, nem felel meg leendő apósa szabályainak, aki ragaszkodik ahhoz, hogy Raja kemény munkát vállaljon, és változtassa meg az életét.

Alternatív magyar cím: Mr. és Mrs. Khiladi 

Khiladi-széria:

 1. Khiladi (1992)
 2. Main Khiladi Tu Anari (1994)
 3. Sabse Bada Khiladi (1995)
 4. Khiladiyon Ka Khiladi (1996)
 5. Mr. and Mrs. Khiladi (1997)
 6. International Khiladi (1999)
 7. Khiladi 420 (2000)
 8. Khiladi 786 (2012)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=jlm6NG0b6qk[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: David Dhawan

 • Írta: Satyanarayana E.V.V., Rumi Jaffery

 • Szereplők: Akshay Kumar, Juhi Chawla, Paresh Rawal, Anil Dhawan, Himani Shivpuri, Upasna Singh, Prachi, Johnny Lever, Satish Kaushik, Gulshan Grover, Kader Khan, Rakesh Bedi, Mac Mohan, Jack Gaud, Shashi Kiran

2 comments on “Mr. & Mrs. Khiladi (1997)

 1. Elnézve a dátumot, hogy mikor készült a film, mennyire fiatal volt még Akshay Kumar és Juhi Chawla, magamban felsóhajtottam. Hogy múlik az idő. A fenti film Akshay sikersorozatának része, egész ipar épült a Khiladi-szériára (nem tudom pontosan elmagyarázni, a Khiladi szó szerint Zajongót jelent, viszont a filmekben szereplő Khiladik nem mindig egyformák, ez a rész például pont kilóg a sorból, de elvileg amolyan indiai James Bond szériát kell elképzelnünk).
  Raja (Akshay Kumar) szó szerint az anyja nyakán él, és várja a sült galambot, mivel elképesztően babonás, és mindent elhisz, amit horoszkóp-mágus bácsikája mond neki. Szerinte a fiú a neve miatt (Raja királyt jelent) hamarosan az élet királya lesz, csak ki kell várnia.
  Shalu (Juhi Chawla) viszont seperc alatt beleszeret, és mivel neki meg dúsgazdag apukája van, meg egy jólfejlett egója, kijelenti, ha törik-szakad, de neki Raja lesz a férje. A papa csak a fejét fogja erre, mert azért arra ő sem számított, hogy egy naplopó lesz majd a veje. Úgyhogy akadályokat gördít a fiatalok útjába, amit kezdetben Raja ímmel-ámmal próbál leküzdeni, no meg persze furfanggal, és csalásokkal, de amikor a papa még a nászéjszakát is megakadályozza, akkor már bedühödik.
  Akshay Kumarnak van harcművészeti képzettsége, ezt ki is szokták használni a filmjeiben, leginkább a 90-es években lehet látni, mert akkor még jóval fiatalabb volt, és sokkal ruganyosabb, hogy nem kaszkadőrt, vagy dublőrt alkalmaztak helyette, a pontos lépések, rúgások és ütések mind az előképzettségéből származnak. Persze nem annyira profi, mint Vidyut Jamwal (Force, Commando), de akkor is tiszteletreméltó az az igyekezet, hogy meg akar felelni a róla alkotott képnek.

  Szeretem ezt a filmet, mert teljes egészében a régi Bollywoodot mutatja, annak minden bájával és túlzásaival.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük