Monsoon Wedding – Esküvő monszun idején (2001)

A mesésen szép India színes forgatagában egy furcsa esküvő vendégei vagyunk. A gyönyörű Aditi megy ma nőül ahhoz a férfihoz, akit a család választott a számára, miközben kénytelen búcsút mondani szeretőjének, a nős TV producernek. Láthatjuk: régi és új, a hagyomány és a modern világ szelleme keveredik a filmben – monszun idején, annak minden aromájával, fülledtségével. A világ minden tájáról Új-Delhibe sereglik hát a rokonság, hogy a fiatal pár egybekelését méltóképp megünnepeljék: a pandzsábi kultúrára annyira jellemző érzelemgazdagság, sikamlósságra hajlamos szabadszájúság, a zene és a tánc szeretete hatja át az ünnepet. Egy ágas-bogas közösséget látunk, amely páratlan mohósággal habzsolja az életet, miközben a köztük lévő viszonyok szinte átláthatatlanok és rejtélyekkel terhesek. A készülődés és az esküvő négy napja alatt a szervezés ügyetlen visszásságai olykor burleszk-szerű jeleneteket szülnek, máskor a felszín alatt megbúvó titkok teremtenek vibráló feszültséget: félő, ha kiderülnek, veszélybe sodornak mindent: ünnepet, esküvőt, holtomiglan-holtodiglant.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=FiqorRLK_lo[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Mira Nair

  • Írta: Sabrina Dhawan

  • Szereplők: Naseeruddin Shah, Lillete Dubey, Shefali Shetty, Vijay Raaz, Tillotama Shome, Vasundhara Das, Parvin Dabas, Kulbhushan Kharbanda, Kamini Khanna, Rajat Kapoor, Neha Dubey, Kemaya Kidwai, Ishaan Nair, Randeep Hooda, Roshan Seth

2 comments on “Monsoon Wedding – Esküvő monszun idején (2001)

  1. Nagy-nagy kedvenc ez a film, mint Mira Nair szinte valamennyi alkotása. Ez a nő tud valamit. Az indiai lélekről, a hindi életérzésről, és ráadásul ezt európai szemnek közérthetően mutatja be. Naseeruddin Shah, mint mindig; csodás alakítást nyújt a készülődő esküvőtől lassan megőrülő apa szerepében, Lillete Dubey pedig egyike azoknak a középkorú bollywoodi színésznőknek, aki képes száriban ízig-vérig angol humorral csípős, szatirikus szövegeket előadni (Break Ke… Bad, Lakshya, Kal Ho Naa Ho stb.) De mindenki más is nagyszerűt alakított: az esküvőszervező, Parabatlal Kanhaiyalal ‘P.K.’ Dubey szerepében Vijay Raaz, a kikapós menyasszonyt Aditi Vermát játszó Vasundhara Das, vagy a vőlegény, aki végülis a sarkára áll, Hemant Rai szerepében Parvin Dabas. A zenéje pedig annyira fülbemászó, hogy nehezen rázza ki onnan az ember.
    Szuper film!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük