Khiladi 420 (2000)

Shyam Prasad Bhardwaj (Alok Nath) egy sikeres multimilliomos gyáros. A lánya Ritu (Mahima Chaudhry) házasulandó korban van. Ritu barátja Rahul (Sudhanshu Pandey) rendőrfelügyelő, aki reménytelenül szerelmes a lányba. Shyam Bhardwaj felveszi Dev Kumart (Akshay Kumar), hogy neki dolgozzon, mert tetszik neki a stílusa. Azt szeretné, hogy Ritu és Dev összeházasodjanak, de egy nappal az eljegyzés után rájön, hogy Dev valójában nem az, akinek mutatja magát, hanem egy szélhámos, aki csak a pénze után sóvárog. Dev nagy szerencsejátékos, nagy összeggel tartozik, egy bűnözőnek (Gulshan Grover), de nem tudja visszafizetni az adósságot, ezért mindent elkövet, hogy pénzhez jusson. Megöli Shyam Bhardwajt, hogy eltemesse a titkot, amire a munkaadója rájött…

Alternatív magyar cím: EllenJátékos 

Khiladi-széria:

 1. Khiladi (1992)
 2. Main Khiladi Tu Anari (1994)
 3. Sabse Bada Khiladi (1995)
 4. Khiladiyon Ka Khiladi (1996)
 5. Mr. and Mrs. Khiladi (1997)
 6. International Khiladi (1999)
 7. Khiladi 420 (2000)
 8. Khiladi 786 (2012)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=vec7VNLNR6U[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Neeraj Vora
 • Írta: Neeraj Vora, Uttam Gada
 • Szereplők: Akshay Kumar, Mahima Chaudhry, Antara Mali, Sudhanshu Pandey, Mukesh Rishi, Gulshan Grover, Sayaji Shinde, Alok Nath, Dilip Joshi, Razak Khan, Viju Khote, Subbiraj, Dolly Bindra, Lekhni Desai, Megha Bengali

2 comments on “Khiladi 420 (2000)

 1. Imádom Akshay Kumart, amikor mindenkihez kedves, jófiú, gazdag, elegáns, bölcs mondatai vannak, imádja édesapját, és szó nélkül segít, legyen szó zsebtolvaj elfogásáról, vagy kislány kívánságáról… és… és… valójában egy sötétlelkű gazember. Kár, hogy nem sűrűn játszik ilyeneket (legutóbb az Aflatoonban), mert nagyon jól csinálja!
  Dev Kumar gátlástalan, gyilkos indulatokkal teli fickó, aki tartozik a Donnak, ezért bármire képes. Még arra is, hogy hálójába csalja a milliárdos Bradwajt (Alok Nath) és annak egyszem lányát, Ritut (Mahima Chaudry). A fater meghal (Dev hathatós közreműködésével), egyetlen szemtanúját, a kis Riát sokkolja (a kórházban csaknem sikerül megölnie), és feleségül veszi a gyászoló leányt. A nászéjszaka olyan bizarra sikeredett (Ritu rájön, hogy a férje csaló gazember), hogy én csak kikerekedett szemekkel, lenyűgözve bámultam. Amit Akshay Kumar művelt a csilláron (jól olvastátok, a csilláron!!), az ott van nálam a top 10-ben (mármint a legjobb Gonosz alakítások között)! És ebben a jelenetben nekem beugrott a Rózsák háborúja, aki látta Kathleen Turnert és Michael Douglast, az tudja mire gondolok.
  A végén a bírósági tárgyaláson, amikor Akshay Kumar azt bizonygatja, hogy ő Dev, akkor meg egyből eszembe jutott a Sommersby híres jelenete, Richard Gere főszereplésével.
  Nagyon jó film volt, és kellően csavaros is, csak azért, hogy jól szétizguljam magam! Idáig a Khiladi szériából nálam a Sabse Bada Khiladi volt az első helyen (szintén kettős szerep Kumartól), de most ez megelőzte… )
  Még egy megjegyzés: az akciójeleneteket kaszkadőr nélkül játszotta végig Akshay Kumar, ami azért is megdöbbentő, mert a duplaszárnyú repülőgépről történő ugrás a hőlégballonra még profi kaszkadőrnek sem lehet egyszerű, hát még egy színésznek! (Ez a pasi nem normális!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük