Salaam Namaste (2005)

Nicki (Shaif Ali Khan) és Ambar (Preity Zinta) Ausztráliában tengetik mindennapjaikat, előbbi egy menő étterem séfje, utóbbi rádiós műsorvezető. Egy elmaradt interjú miatt egymás dühödt ellenségeivé válnak, egymást rendszerint (a hallgatóság és a rádió tulajdonosának legnagyobb örömére) az éter hullámain alázzák porig. Kiderül, hogy mindettől függetlenül egész jól is ki tudnak jönni egymással, sőt, még holmi románc is alakul. Hirtelen ötlettől vezérelve költöznek össze, az első időkben mindketten a legjobb formájukat mutatják a másiknak. Aztán jönnek a szürke hétköznapok (meg egy-két apróság), és lehull a mézesmáz az arcokról. Megtakarításuk ráment arra, hogy egy évre előre kifizessék a lakást, a tulaj vissza nem ad egy centet sem, nincs menekvés, és a mozinézők (kár)örömére szép példáját láthatjuk az ízes magyar “lakva ismerszik az ember” szólásunk való igaz voltára.

Alternatív magyar cím: Legyen szép napod 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Siddharth Anand

  • Írta: Abbas Tyrewala, Siddharth Anand

  • Szereplők: Saif Ali Khan, Preity Zinta, Arshad Warsi, Tania Zaetta, Jugal Hansraj, Javed Jaffrey, Kunal Vijaykar, Ravi Khote, Kavita Kapoor, Maria Goretti, Siddhant Ashar, Zeke Zidaan, Azaan Ali Khan, Padam Bhushan, Bonnie Hill, Abhishek Bachchan

2 comments on “Salaam Namaste (2005)

  1. Szerelembe esni. Ezt nagyon könnyű csinálni. De szerelemben benne élni, az az igazán kemény rész!
    Mint például Nick (Saif Ali Khan) és Ambar (Preity Zinta) az ausztrál Melbourne városában. Nick építészmérnöknek tanult, de imád főzni, inkább séfnek állt. Ambar orvosnak készül és tanulmányait rádiós műsorvezetésből finanszírozza. Nick hajnalban fekszik, és délben kel fel, Ambar pont az ellenkezője. Össze is rúgják a port egy elaludt interjú miatt, de amikor személyesen találkoznak ott vibrál a levegőben a vonzalom. Amikor hirtelen ötlettel összeköltöznek felmerül jó sok kérdés. Tényleg egymásnak lettek teremtve? Valóban összeillenek? Megéri egyáltalán ez az egész?

    Mindenképp érdemes végignézni, mert az utolsó jelenet mindent visz! A könnyeim csorogtak, annyira nevettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük