Mr. and Mrs. Iyer – Mr. és Mrs. Iyer (2002)

Mrs. Iyer (Konkona Sen Sarma) csecsemő fiával Kalkuttába igyekszik, és apja rábízza őket a busz egyik utasára, Rajára (Rahul Bose). Mivel a kiskölyök elég sok gondot okoz az út során, a busz utasai abban a hitben vannak, hogy ők házasok. Az út azonban lezárásba és kijárási tilalomba torkollik, mert zavargások törnek ki a hinduk és muszlimok között. Raja menekülne, hogy ne okozzon gondot, és elárulja, hogy muszlim. Innentől kezdve Mrs. Iyer megerősíti a hazugságot, férjével Mr. Iyerrel utazik együtt. A közeli erdőben egy menedékházban kapnak szállást, és ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, az átélt szörnyűségek miatt, olyan kötelék alakul ki kettőjük között, ami több mint férj-feleség, erősebb mint barátság és távolibb mintha szerelmesek lennének.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=eC38Mq9MWRc[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Aparna Sen

  • Írta: Aparna Sen, Dulal Dey

  • Szereplők: Rahul Bose, Konkona Sen Sharma, Bhisham Sahni, Surekha Sikri, Sunil Mukherjee, Anjan Dutt, Esha Chauhan, Kalyan Ray, P.P. Bajaj, Rahul Mulani, Shernaz Patel, Theron D’Souza, Mona Ghosh Shetty, Vijaya Subramanium, A.V. Iyenger

2 comments on “Mr. and Mrs. Iyer – Mr. és Mrs. Iyer (2002)

  1. Aparna Sen azon bollywoodi színésznők egyike, aki sikeres filmrendezővé tudott válni. Az, hogy a lányára, Konkona Sen Sarmára osztotta a címszerepet, a legkevésbé sem számít. A színésznő annyira eggyé tudott válni a szereppel, hogy semmiképpen sem nevezném az anyját karriersegítőnek. Én sem tudtam volna mást elképzelni erre a szerepre.
    A Himalája völgyében egy busz a közeli város felé igyekszik, utasai vegyesek. A mikrokozmoszban megismerjük őket egyenként, a klausztrofóbiás tér, és a belső kameraállás ezt csak fokozza.
    A film főszereplői között kialakuló kapcsolatnak nincs neve, de ahogyan a film gördül előre, én egyre azon aggódtam, hogy nehogy valami bajuk essék ebben az elvakult és öldöklő világban. A legszívszorítóbb kép az egyik moziplakáton is rajta van, a buszon utazó öreg muszlim házaspár férfitagjának fogprotézise és szemüvege a patakparton. Annyira szomorú, hogy sírni sem tudtam rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük