Khiladi (1992)

Két barát pénzért és mókáért köt fogadásokat. Eljön az az idő, amikor a legnagyobb fogadást kell megnyerniük, mivel tudják, az életük függ tőle.

Alternatív magyar cím: Játékos

Khiladi-széria:

 1. Khiladi (1992)
 2. Main Khiladi Tu Anari (1994)
 3. Sabse Bada Khiladi (1995)
 4. Khiladiyon Ka Khiladi (1996)
 5. Mr. and Mrs. Khiladi (1997)
 6. International Khiladi (1999)
 7. Khiladi 420 (2000)
 8. Khiladi 786 (2012)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=hdltvUkr-TA[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Abbas Alibhai Burmawalla, Mastan Alibhai Burmawalla

 • Írta: Saroj Khan

 • Szereplők: Akshay Kumar, Ayesha Jhulka, Deepak Tijori, Sabeeha, Tinnu Anand, Sharat Saxena, Anant Mahadevan, Beena Banerjee, Johnny Lever, Amrit Patel, Sanjeev Chitre, Kunika, Prem Chopra, Shakti Kapoor, Ali Khan

2 comments on “Khiladi (1992)

 1. Nos ezzel a filmmel teljes lett a Khiladi-széria, nem hiányzik egy sem. Igazság szerint a sorozat leggyengébb láncszemének is ezt a filmet tartom, mert még benne voltak a „gyermekbetegségek”. Az alkotók nem igazán tudták eldönteni, hogy mit is akarnak. Először a szokásos sulis filmnek indul, teljes mértékben bevált sémákkal, nem részletezem, mindenki tudja, hogy ezek mit jelentenek. Aztán a film második fele egy thriller-krimi keverékéhez hasonlít, elég idétlen megoldásokkal, és fölösleges jelenetekkel teletűzdelve. Azért az becsülendő, hogy a tettes kilétét homályban tartották, én is valaki másra gyanakodtam. A színészek legtöbbjéről nincs mit írnom, a főhősnő Ayesha Jhulka például semmi pluszt nem adott nekem, már azt is nagyon furcsállottam, hogy harcuk Akshay Kumarral egy fél dalnyi időn át sem tartott ki, máris dúlt közöttük a nagy szerelem. Szinte sorscsapásként éltem ezt meg, ha már utálják egymást, akkor minimum a film feléig tessék utálni egymást, ne pedig az első tíz percben egymás nyakába borulni! Akshay barátját játszó Deepak Tijorival semmi bajom sem volt, többet képtelenség lett volna kihozni a szerepéből. Johnny Lever volt a viccfaktor, és az orgonasípra hasonlító gyerekeivel belopta magát a szívembe, de neki sem írtak túl sok jó szöveget. És hát Akshay: nem rajta múlott. Pocsék volt a dialóg, pocsék a sztori, és egyedül az akciójelenetekben élhette ki magát.
  Egyszer megnézhető, de a Khiladi széria legkevésbé szimpatikus darabja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük