Sabse Bada Khiladi (1995)

Vijay Kumar rendőrfelügyelő (Akshay Kumar) olyan helyzetbe kerül, ahol tűrnie kell, hogy ikertestvére gyilkosa, és nénikéje megerőszakolója szabadon távozhasson a bíróságról, és el kell viselnie, hogy Gomti néni a teremben haljon meg. És aki mindezt okozta Amar Singh ügyvéd, földbirtokos, politikus és hétmérföldes gazember (Sadashiv Amrapurkar) a szemébe nevet: miért nem használta az eszét, hiszen az a legerősebb fegyver?
És innentől kezdve egy másik történetet látunk; megérkezik a városba Lallu (Akshay Kumar), egy végtelenül naiv, ártatlan falusi, aki kissé még tuskó is, viszont talpig becsületes. Az események azonban gyorsan elsodorják. No nem az, hogy megszólalásig hasonlít Vijay felügyelőre, hanem az, hogy a hirtelen kómába eső Jamna Das (Avtar Gill) milliárdos rábízza vagyonát, és lányát, Sunitát (Mamta Kulkarni), aki dehogyis akar hozzámenni, hiszen szerelmes Amit Singhbe, Amar Singh fiába (Mohnish Behl). Az, hogy a fiú apjára ütött, és züllött, kicsapongó playboy, nem tudja a lány, aki amúgy is eléggé el lett kényeztetve. A vagyon miatt viszont meg kell tartani az apa által elrendelt esküvőt, és mivel válásról szó sem lehet, kitervelik, hogy megölik Lallut. A gyilkosság elég döcögősre sikeredik, főleg mert a mindig kotnyeles K.Kada felügyelő (Gulshan Grover) rosszkor van rossz helyen, de persze mindig az éppen legerősebb bika pártjára áll, ezt teszi most is.
De sajnos semmi sem úgy történik, ahogy kellene, mert megjelenik Vijay felügyelő (vagy Lallu?), és leleplezi őket. A bíróságon ezúttal Amar Singhnek főhet a feje, hiszen a fia vallomása szerint megtörtént a gyilkosság, de hol a holttest? És egyáltalán, létezett Lallu?

Alternatív magyar cím: A legnagyobb Játékos 

Khiladi-széria:

 1. Khiladi (1992)
 2. Main Khiladi Tu Anari (1994)
 3. Sabse Bada Khiladi (1995)
 4. Khiladiyon Ka Khiladi (1996)
 5. Mr. and Mrs. Khiladi (1997)
 6. International Khiladi (1999)
 7. Khiladi 420 (2000)
 8. Khiladi 786 (2012)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Umesh Mehra

 • Írta: Umesh Mehra, Ved Prakash Sharma

 • Szereplők: Akshay Kumar, Mamta Kulkarni, Mohnish Bahl, Avtar Gill, Anjana Mumtaz, Anil Nagrath, Arun Bali, Kishore Anand Bhanushali, Sudhir Dalvi, Dina Pathak, Vishwajeet Pradhan, S. Rawat, Gulshan Grover, Sadashiv Amrapurkar, Suresh Bhagwat

2 comments on “Sabse Bada Khiladi (1995)

 1. Hát, mit mondjak, le vagyok nyűgözve. Azért Bollywoodban is forgattak néha olyan csavaros történetvezetésű filmeket, hogy csak lesek. A film címe abszolút telitalálat.
  Nagyon jól szórakoztam a filmen, bár néha erősen figyelnem kellett, mert sosem lehetett tudni, hogy most éppen ki hazudik, és éppen mit. Rengeteg apró jelenet tette vidámabbá a sztorit, például a felügyelő akárhányszor belépett az őrszobára, mindig nyakon kellett vágnia a közlegényt, mert sose vették észre, ha felettes lépett a szobába. A verekedős jelenetek természetesen most is szuperek voltak, de különösen az a jelenet, amikor Akshay Kumar az ájult Mamta Kulkarnit használta fegyverként, hogy meggyepálja Mohnish Behlt, az minden pénzt megér! Hihetetlenül ötletdús akciójelenet volt. Vastaps!
  Van egy nagyon színes táncjelenet a filmben, a Bholi Bhali Ladki szám alatt, azt jónéhány híres épületben vették fel, a radzsasztáni és az agrai erődöt felismertem. Nagyon tetszett, nagyon jól meg lett csinálva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük