Main Khiladi Tu Anari (1994)

Az egyik legelismertebb rendőrfelügyelőt, Arjun Joglekar-t (Mukesh Khanna) megöli a gengszter, Goli (Shakti Kapoor). A szemtanú Mona (Shilpa Shetty) kabaré énekesnő, Goli szeretője, de hajlandó tanúskodni, ezért Karan (Akshay Kumar) Arjun öccse, rendőri védelem alá helyezi, hogy végre rács mögé dughassa bátyja gyilkosát. Goli megtudja, hogy Mona segít a rendőrségnek, ezért megöli. Deepak Kumar (Saif Ali Khan) a híres színész, aki nagyon csalódott a romantikus szerepei miatt, szeretne más témájú filmekben is játszani, ami megváltoztatná a monoton életét, találkozik Karannal, és lenyűgözi az öntudatos személyisége, szeretné ezt eltanulni, és felhasználni a következő filmjében. Karan eleinte hallani sem akar arról, hogy Deepak ott lábatlankodjon körülötte, de végül kompromisszumot köt vele. Közben találkozik a műveletlen utcai táncossal, Basantival, aki Mona kiköpött hasonmása. Karan megígéri Deepaknak, hogy vele lehet, amennyiben segít átformálnia Basantit, hogy teljesen olyan legyen, mint amilyen Mona volt.

Alternatív magyar cím: Én Játékos, te Zöldfülű 

Khiladi-széria:

 1. Khiladi (1992)
 2. Main Khiladi Tu Anari (1994)
 3. Sabse Bada Khiladi (1995)
 4. Khiladiyon Ka Khiladi (1996)
 5. Mr. and Mrs. Khiladi (1997)
 6. International Khiladi (1999)
 7. Khiladi 420 (2000)
 8. Khiladi 786 (2012)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sameer Malkan

 • Írta: Sachin Bhowmick, Kader Khan

 • Szereplők: Akshay Kumar, Saif Ali Khan, Shilpa Shetty, Raageshwari, Shakti Kapoor, Johnny Lever, Beena Banerjee, Mukesh Khanna, Goga Kapoor, Anant Mahadevan, Shiva Rindani, Brijesh Tiwari, Vibhakar, Ashish Duggal, Alpana Upadhyay

2 comments on “Main Khiladi Tu Anari (1994)

 1. Talán van, aki emlékszik az 1991-es The Hard Way (Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő) című nagysikerű filmvígjátékra, Michael J. Fox és James Woods felejthetetlen alakításában. Nos, ez a film erősen épít erre a sztorira, persze jelentősen átírva indiai stílusban.
  Szerencsére Saif Ali Khan fel tudta venni Michael J. Fox ritmusát, és van annyira idétlen, mint amerikai alteregója. Csak ő az unalomig ismételt romantikus hősszerelmes szerepétől szeretne szabadulni, és szerencsére isteni jeleneteket írtak neki, hogyan is fest egy bollywoodi filmsztár, aki még a való életben is a csapót lesi. James Woods helyett Akshay Kumart csodálhatjuk, aki persze nem káromkodik (de bagózik), és ugyanolyan heves vérmérsékletű, viszont igyekszik visszafogni magát. Persze nem véletlenül három órás a film, az eredeti sztori alapvetésén (filmsztár ráakaszkodik a gyilkossági nyomozóra), még további négy sztorival kell számolnotok. Ezt nem is írnám le, mert annyira szövevényes. Viszont a film vége csaknem megegyezik a Halálos fegyver első részének befejezésével, és ez nekem kellemes meglepetés volt. Akshay Kumar, mint Mel Gibson! Szuper!
  A női főszereplők sajnos csapnivalóak, ez mind Shilpa Shettyre mind Rageshwarira vonatkozik. Felejthetőek mindketten, bár Shilpa Shettynek vannak jó pillanatai, de ezek kizárólag akkor jönnek elő, amikor a műveletlen utcai táncost, Basantit alakítja.
  Legalább a közelharcok szuperek voltak, köszönhetően Akshay Kumar profizmusának, és az akciókoreográfus sokoldalúságának, a tánckoreográfust már nem dicsérném meg, mert semmi pluszt nem nyújtott, a táncok unalmasak voltak. Akárcsak a zene. Annyira nem jött be, hogy még a feliratozás elmaradását se sajnáltam.
  A sztori viszont elég nyakatekert ahhoz, hogy ottmarasztaljon három óráig a képernyő előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük