Singam 2 (2013)

Duraisingam (Suriya) rendőrtiszt, de ezt csak a felettese tudja, mindenki más abban a hitben van, hogy otthagyta a rendőrséget. Jelenleg beépített zsaruként Thoothukudi főiskoláján az után szaglászik, hogy valami bűzlik a tengerparti várost körülvevő vízeken. Két rosszfiú, Bhai (Mukesh Rishi) és Thangaraj (Rahman) összefog egy nemzetközi drogkereskedővel, Dannyvel (Danny Sapani), hogy elárasszák a piacot az árujukkal. Eközben Sathya (Hansika Motwani), egy diák az iskolában, kinézi magának Duraisingamot, aki viszont még mindig Kavyát (Anushka Shetty) szereti, és arra vár, hogy végre feleségül vehesse.

Első rész: Singam (2010)

Harmadik rész: Si3 – Singam 3 (2017)

Hindi változat

Első rész: Singham (2011)

Második rész: Singham Returns (2014)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Hari
 • Írta: Hari 
 • Szereplők: Suriya, Hansika Motwani, Anushka Shetty, Danny Sapani, Vivek, Santhanam, Rahman, Mukesh Rishi, J. Livingston, Radha Ravi, Sumithra, Nassar, Janaki Sabesh, Vijayakumar, Rajendran, Nizhalgal Ravi, K. Vishwanath, Mansoor Ali Khan

2 comments on “Singam 2 (2013)

 1. Ellentétben a hindi Singham 2-vel itt koherens folytatást láthatunk, ott folytatja, ahol az első rész befejeződött, Durai Singam fedett munkát vállal. Látszólag otthagyja a rendőrséget és új városában csendesen megfigyel és információkat gyűjt. A csendesen szó valójában oximoron, mert természetesen most sem marad csendben, mivel iskolaőrnek áll, ezért valamilyen helyzetbe mindig belebotlik, amit kezelnie kell.
  A film története eleinte csendesen csordogál, információ morzsákhoz jutunk csak, megismerjük a helyi alvilág szereplőit, a sakktáblát, a rajta mozgó figurákat a háttérbe húzódó játékosokat. Néha-néha akciójelenet szakítja meg a lassú ritmust, bemelegítésül a későbbiekre.
  A filmben nincs semmi olyan, amit már ne láthattunk volna más filmekben, semmi szokatlan, semmi váratlan és meglepő. Ettől kicsit szomorú lettem, mert Suriya sokszor meglépi ezeket, valamiért most felült a blockbuster-vonatra és biztonsági játékot játszott.
  Az egyszerű és követhető sztorihoz képest túl hosszú a film, néhol tényleg untam. A dalok egy része nem érte el a fülbemászó szintet, nem is volt egyik sem ismerős (van amikor a filmet később látom, de a benne elhangzó dalokkal már előbb találkozom, nos, ez itt nem fordult elő), a térdet nem kímélő tánc-koreográfia tetszett egyedül, bár nem próbálnám ki sose, Suriya pedig elhagyta a maszkokat, ez nem az a film. Anushka Shetty túlságosan szende és szelíd volt nekem, Hansika Motwani pedig nem eléggé furfangos. A komikus szálat Santhanam képviselte, de sótlan volt és unalmas, cseppet sem vicces. Fárasztottak a jelenetei, nem ezt szoktam meg tőle.
  A film nézése közben viszont eltűnődtem valamin. Sokszor felmerül a rendőri tűzparancs, amit európai, vagy magyar szemmel-füllel nagyon furcsállok, nem tudom, hogy ez Dél-Ázsiában mennyire egyeztethető össze a demokratikus kormányzással. Ha valakinek nagyobb tudása van ebben a témában, kérem írja meg, komolyan érdekel a dolog. (A filmben is történik egy ilyen tűzparancs kiadása, mármint folyamatos és következmények nélküli rendőri lövöldözés.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük