Singham Returns (2014)

A gonoszságok, a korrupció, és a bűnös cselekedetek miatt, egy becsületes, de a bűnözőket nem kímélő rendőrtiszt visszatér, hogy eltörölje az igazságtalanságot.
Bajirao Singham (Ajay Devgan) rendőrfelügyelőt áthelyezik Mumbaiba. Itt ismerkedik meg Avnival (Kareena Kapoor) aki beleszeret Bajiraoba. Mivel Avni féltékeny természetű és hirtelen haragú, ezért időnként kényes helyzetbe kerül. Singham rendőrcsapatának egyik tagját holtan találják, egy vízbe zuhant mentőautóban, amelyben nagyon sok pénz szállítottak. Bajirao úgy dönt, hogy kideríti az igazságot, és a nyomozás során erőteljes ellenállásba ütközik Baba Ji (Amole Gupte) személyében, aki a vallás nevében kicsalja a hiszékeny emberek pénzét és értékeit. A velejéig romlott bűnöző a gyilkosságtól sem riad vissza, több nőt megerőszakol, akiknek a holttestét eltünteti. Mivel politikai hatalomra is törekszik, ezért erős kapcsolatokat tart fenn Prakash Rao (Zakir Hussain) politikussal. Az ellenzéki párt vezetőjét Guruji-t (Anupam Kher) megöleti, majd a nyomdokaiba lépő fiatal politikusokat, és a családtagjaikat halálosan megfenyegeti. Egyedül Bajirao képes vele szembeszállni, próbálja megtisztítani a rendszert, mégis mindig falakba ütközik, mivel felsőbb utasításra egy időre abba kell hagynia Baba Ji elleni küzdelmet, de ő akkor sem hátrál meg.

Alternatív magyar cím: Singham visszatér 

Eredeti tamil változat:

Első rész: Singam (2010)

Második rész: Singam 2 (2013)

Harmadik rész: Si3 – Singam 3 (2017)

Hindi változat:

Első rész: Singham (2011)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rohit Shetty
  • Írta: Rohit Shetty, Yunus Sajawal
  • Szereplők: Kareena Kapoor, Ajay Devgn, Anupam Kher, Mahesh Manjrekar, Sharat Saxena, Ashwini Khalsekar, Amole Gupte, Sonalee Kulkarni, Govind Namdeo, Zakir Hussain, Dayanand Shetty, Sameer Dharmadhikari, Ajaz Khan, Sarita Joshi

2 comments on “Singham Returns (2014)

  1. Kíváncsi voltam, hogy mit tudnak Singham rendőrfelügyelőből valami újat mutatni, de tulajdonképpen teljesen rendben van a film. Azt hiszem érdekel az eredeti, tamil változat, úgyhogy ha egyszer odajutok, hogy végre lesz időm Surya filmjeinek felirataira, akkor előveszem a Singam 1-2-t is (itt hiányzik a h betű, csak ennyi a különbség). Egyedül Ajay Devgn maradt a régi gárdából, no meg a családja, akik megint csak rövid időre tűnnek fel, hiszen most nem Goából kell hazaugrania, hanem Mumbaiból, az meg jócskán messzebb van. A történet szemérmesen elhallgatja, hogy mi történt Singham goai menyasszonyával Kavyával (Kajal Agarwal), pedig már az esküvőről volt szó. Mondjuk én jobban örültem volna, ha a felügyelő már házas, hát már jócskán benne van a korban, és egy otthon zsörtölődő feleséggel biztos nehezebben bánt volna el. Amúgy a korát a film alatt többször is az orra alá dörgölik, ennek ellenére többször is megjelenik félmeztelenül, és hm, nincs mit szégyenkezni. Ilyenkor szívesen lennék Kajol bőrében. Bajirao új párja ezúttal Kareena Kapoor (aki már Khan is), és az egyik legjobb szereplője a sztorinak. A hirtelen természetű, folyton veszekedő, sőt verekedő szépségszalon-tulajdonos amúgy gyerekkori barát a sztori szerint, és kettejük családja már igazán nagyon szeretné, ha a nem is olyan fiatal fiatalok végre nyilatkoznának. Ők viszont nyilatkozat helyett inkább egymás idegeire mennek. Isteni jelenetek! Főleg, hogy legtöbbször Bajirao húzza a rövidebbet. Kareena brillírozott ezekben a jelenetekben, már ezekért megérte!
    A történet majdnem ugyanaz mint az első rész, Bajirao ismét rálép egy nagyhatalmú politikus tyúkszemére, és miután nagyon beledöngölik a sárba, ismét eldurran az agya. Dühkezelési problémáit ismét sajátos stílusban oldja meg, ezek a film legjobb akciójelenetei. És természetesen a film legvégén megint a törvény betűjének egyedi értelmezésével tesz pontot az ügy végére.
    Nagyon szép dalok voltak benne, a muszlim imadal nagyon szíven ütött, a zenei anyag mindenképpen megszerzendő csomag nekem. A táncok megint arról szólnak, hogy Ajay nem tud táncolni, de nem is baj, verekedni még mindig tud.
    A filmet megtartom, mert Kareena fenséges benne, jók a dalok, és a verekedések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük