Singam (2010)

Durai Singam Nallurban vezeti a helyi rendőrőrsöt, szüleivel és nővérével meglehetősen színes életet élnek, miközben a rá ruházott hatalommal okosan és óvatosan bánik, ezért mindenki tiszteli a körzetében. Találkozik Kavya Mahalingammal akibe beleszeret, de a fővárosból hazalátogató üzletember apa határozottan ellenzi kettejük kapcsolatát. Mielőtt rendezhetné magánéleti problémáit a Legfelsőbb Bíróság a befolyásos gengsztert, Mayil Vaaganamot arra utasítja, hogy Durainál jelentkezzen. Vaaganam erre nem hajlandó, de aztán megpróbálja Durait megfélemlíteni, aminek eredményeképpen csúnyán megalázzák. Bosszúból elintézi, hogy Durait helyezzék át Chennaiba, amely az ő felségterülete, hogy kamatostúl visszaadjon neki mindent.

Második rész: Singam 2 (2013)

Harmadik rész: Si3 – Singam 3 (2017)

Hindi változat

Első rész: Singham (2011)

Második rész: Singham Returns (2014)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Hari
  • Írta: Hari
  • Szereplők: Suriya, Anushka Shetty, Prakash Raj, Vivek, Adithya, Vijayakumar, Nizhalgal Ravi, Radha Ravi, Nassar

2 comments on “Singam (2010)

  1. Nagyon örülök, hogy elkészült ehhez a filmhez a magyar felirat, mert az egyik kedvencem a hindi Singham és mióta láttam azóta vagyok kiváncsi az eredeti tamil verzióra. És most elérkezett.
    Apró eltérések kivételével a sztori nagyjából ugyanaz, sok jelenet és dialóg nagy mértékben megegyezik, de azért jól megkülönböztethető a két film. Az egyik legjelentősebb különbség, hogy DSP szabadon írhatott gyors ritmusú dalokat, mert a táncos lábú Suriya gond nélkül tudta ropni, míg Ajay Devgn a kor előrehaladtával egyre kevésbé szeret táncolni, ezért ott inkább melankólikusabb dalok a jellemzőbbek.
    Prakash Raj itt is a villain szerepében tündököl, de itt kevésbé kidolgozott a karaktere, nem volt olyan jellemvonása, ami jól megkülönböztette volna az átlaggengszterektől.
    Az Anushka Shettyvel közös romantikus affér viszont nem volt annyira vicces, mint amit Kajal Aggarwalnak írtak, kicsit sajnáltam is, hogy itt nem volt olyan mulatságos a szerelmi vallomás, mert Suriya nagyon jól előadta volna, és ráadásul elképesztően szép szemei vannak amikor ellágyul.
    Szerencsére voltak benne olyan plusz jelenetek amelyek viccesek is voltak és mellette akciódúsak is és szerencsére sokkal többet foglalkozik a romantikus történetszállal, mint a krimis fordulatokkal.
    A végjáték pedig egészen pofásra sikeredett, a rendőrségi hajsza nem egy városra korlátozódott, hanem két állam területére is kiterjedt (Tamil Nadu és Andhra Pradesh).
    Ráadásul ebben még egy cliffhanger is volt, úgyhogy nagyon várom a folytatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük