Singham (2011)

A gengszter, Jaykant Shikre (Prakash Raj) korrupciós vádjai miatt, Rakesh Kadam felügyelő főbelövi magát, egy gyászoló feleséget és kisfiút hagyva maga után. Jaikant útja keresztezi Bajirao Singham (Ajay Devgan) felügyelő útját, a shivgadi rendőrségen, mely Maharashtra és Karnataka tartomány határán van. Singham-ot a politikai befolyással bíró gengszter bosszúból áthelyezteti egy általa jobban ellenőrzött környék rendőrőrsére, mert Singham porba tiporta az önérzetét, és kiállt az igazság mellett a gengszterrel szemben. Ekkor még nem tudja, hogy ezzel mekkora bajt hozott a saját fejére, hiszen Singham-ot minden becsületes ember nagy tisztelettel vesz körül, mert megvédi a szegényeket és ártatlanokat az olyanoktól, mint Shikre.

Eredeti tamil változat:

Első rész: Singam (2010)

Hindi változat:

Második rész: Singham Returns (2014)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Rohit Shetty

 • Írta: Yunus Sajawal, Hari

 • Szereplők: Ajay Devgn, Kajal Agarwal, Prakash Raj, Sonali Kulkarni, Sachin Khedekar, Murli Sharma, Suchitra Bandekar, Ravindra Berde, Suhasini Deshpande, Agasthya Dhanorkar, Anant Jog, Vikas Kadam, Govind Namdeo, Kishore Nandlaskar, Vijay Patkar

2 comments on “Singham (2011)

 1. Rohit Shetty eredetileg kaszkadőr koordinátorként kezdte, majd ezek látványtervezője lett, és jelenleg több sikeres mozija is fut, melyek leginkább a kaszkadőrjelenetekre helyezik a hangsúlyt. Jellemzően sok kocsitörés-zúzás van bennük, és látványos verekedések. Ütő és állóképes színészeket foglalkoztat leginkább, elsősorban Ajay Devgn-t, aki 44. életévében jobban néz ki, mint eddig bármikor. Táncolni nagyon nem tud, úgyhogy a koreográfiát mindig a lehető legegyszerűbbre tervezik, viszont hosszú pályafutása során viszonylag sok verekedős filmben szerepelt, megvan a kellő tudása, hogy bevállaljon manapság is olyan karaktereket, amit a fiatalabb korosztály is kétszer meggondol.
  Annyira megvan köztük az összhang, hogy az utóbbi évek legtöbb filmjét közösen jegyzik (Gomaal sorozat, Bol Bachchan, sőt készül a Singham második része is!).

  A film amúgy gyermetegen egyszerű történet, mégis nagyon szerethető figurákkal van megrajzolva. Singham egy vidéki kisváros teljhatalmú rendőre, aki mindent egyszerűen, gyorsan, hatékonyan és főleg becsületesen rendez el. Amikor Goába helyezik át, akkor azonnal összeütközésbe kerül a város alvilági urával, Jaykant Shikrével (Prakash Raj, imádom!!!), és csak maroknyi elszánt rendőr beosztottjára számíthat, de így is felveszi vele a harcot.
  A végkifejlet meglepő, és jellemző az indiai jogbiztonságra (inkább nem mondanám el).
  Kajal Agarwal játssza Singham jövendőbelijét, tetszett az alakítása, márcsak azért is, mert ellentétben a szokásokkal itt a házassági felkérés éppenséggel a hölgy részéről indult el, (a legmókásabb jelenetek egyike, mert Singham szabályosan sarokba szorul a tényszerűen felsorolt érvek hatására, mikor a lány kifejti, hogy miért is kellene elvennie őt feleségül).

  Tetszett, többszörnézős (a zenéje meg tényleg szuper!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük