Kahaani – A sztori (2012)

Kalkutta pezseg a Durga Puja fesztivál előkészületeitől, amikor a hét hónapos terhes Vidya Bagchi megérkezik Londonból. Az első útja a helyi rendőrségre vezet, hogy egy eltűnt személyt bejelentsen. Hetekkel ezelőtt, férje Arnab Indiába jött dolgozni. Az első két hétben naponta beszéltek telefonon, majd minden magyarázat nélkül a hívások abbamaradtak. Vidya mindenhol keresi férjét, de senki nem emlékszik rá, sem a lakhelyén, sem a munkahelyén, de Vidya nem adja fel a keresést. Kitartása meghozza a sikert és felfedezi a veszélyes igazságot.

Második rész: Kahaani 2: Durga Rani Singh (2016)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sujoy Ghosh
 • Írta: Sujoy Ghosh
 • Szereplők: Vidya Balan, Parambrata Chatterjee, Dhritiman Chatterjee, Saswata Chatterjee, Indraneil Sengupta, Nawazuddin Siddiqui, Darshan Jariwala, Sk. Azad Ahmed, Masood Akhtar, Mohd. Faiz Alam, Roshni Ali, Anindya Pulak Banerjee, Kamalika Banerjee, Dibyendu Bardhan, Paresh Bhowmick

2 comments on “Kahaani – A sztori (2012)

 1. Írtam már, hogy nem annyira kedvelem Vidya Balan-t, bár elismerem a tehetségét. Először a Bhool Bhulaiyaa-ban láttam, hogy mire képes, amikor a többszörösen hasadt személyiséget eljátszotta. Mellékesen pedig tökéletes bengáli táncot produkált (a legtöbb indiai színésznő képtelen lenne erre, bármilyen jó tánctudása is van). Nagyon-nagyon meggyőző volt a játéka.
  Láttam még a Heyy Babyy-ben és a Salaam-E-Ishq-ben, előbbinél meg sem említettem, annyira nem ragadt meg bennem, utóbbinál pedig nem kapott tőlem túl hízelgő kritikát.
  Itt viszont odaragasztott a képernyő elé. Most már értem, hogy miért kapott FilmFare díjat az alakításáért. Ezért a filmért abszolút megérdemelte.
  A film úgy indul, mint a szokásos Nyomtalanul történetek. Adott egy férj, akit mintha a föld nyelt volna el, senki sem tud róla, senki sem ismeri. Adott egy terhes feleség, aki tíz körömmel ragaszkodik az igazához, és egy ismeretlen városban addig megy, amíg válaszokat nem kap.
  A Kahaani jelentése: történet. Hallunk itt sokféle történetet, mindenki másképp adja elő, és lassacskán nem tudjuk, melyik az igazi. És közben folyamatosan változik a sztori, az eredeti Nyomtalanul-fonal hirtelen átváltozik antiterrorista, hírszerzési, titkosügynöki machinációvá, hogy a végén szabályosan thrillerbe forduljon.
  Leginkább a 2004-es Életeken át (Taking Lives) filmhez tudnám hasonlítani.
  Egyértelműen Vidya Balan a főszereplő. A többiek csak kiszolgálják, alámondanak neki, megtöltik tartalommal a történetét. Egyedül ő A-listás sztár, mindenki más a futottak még kategóriába tartozik. De azért nagyon-nagyon profi munkát láthatunk tőlük is (Vidya Balan elég inspiráló lehetett számukra).
  Azért Parambrata Chatterjee nevét megjegyzem; a helyi rendőrőrs fiatal tisztjeként elképesztően jó alakítást nyújtott.
  És ott van még a Nawazuddin Siddiqui által alakított CBI-tiszt is, ez a szerep akkora lökést adott a karrierjének, hogy azóta jobbnál jobb szerepekben látni
  Tervezik a Kahaani 2-t. Kíváncsi vagyok, ez miről fog szólni, hiszen a végén a csattanó elég sok mindent elárult az igazi „Kahaani”-ról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük