Haseen Dillruba – A sorok között elveszve (2021)

A férje feltételezett gyilkosaként kihallgatott feleség olyan részleteket árul el zűrös házasságukról, amelyek még jobban elhomályosítják az igazságot.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vinil Mathew
  • Írta: Kanika Dhillon 
  • Szereplők: Taapsee Pannu, Vikrant Massey, Harshvardhan Rane, Aditya Srivastava, Ashish Verma, Yamini Das

4 comments on “Haseen Dillruba – A sorok között elveszve (2021)

  1. Érdekesen indul a sztori, egy robbanás, egy darabokra tépődött holttest, egy tetovált kézfejdarab és a kérdés: ki a gyilkos. A rendőrség meg van győződve róla, hogy az alig fél éves ifjú feleség, de a vallomása alapján egyre inkább mindenki összezavarodik. A rendőrség is, meg a néző is.
    Azért az ifjú házasok”beszoktatási” jelenetein istenien szórakoztam, nem tudtam eldönteni, hogy ki a viccesebb, Taapsee Pannu vagy Vikrant Massey.
    A két karakter közötti ordító különbséget nagyon jól kibontották a film első felében, ennek a két embernek sosem lett volna szabad összeházasodnia.
    Harsdvardan Rane egészen a 40. percig nem is jelenik meg, de az ő belépője a leghatásosabb (vagy csak én vagyok nagyon oda érte).
    Taapsee elképesztő alakítást tett le az asztalra, a nagyvárosi nő aki képtelen megtalálni a helyét a kisvárosban, ahol egy végtelenül egyszerű férfi feleségeként tulajdonképpen elevenen eltemeti magát. Kétségbeesett kísérletei, hogy kitörjön a középosztálybeli lét egyhangúságából előrevetítik a tragédiát. Vikrant szintén nagyszerűen játszott, ki sem néztem volna belőle ezt a pipogyaságot, amely egyszercsak dühbe torkollik. Harshvardannak viszont egyáltalán nem kellett megerőltetnie magát, abszolút az ő karaktere a könnyed és felelőtlen életű, kalandkereső de felelősséget nem vállaló unokaöcsi szerepe.
    Mindhárman csapdába kerülnek az adott szituációban és nem igazán látni a megoldást, hogyan lehetne feloldani a szorongató helyzetet.
    A zene ugyanezt a gyötrődést mutatja be, az embernek lassan gombóc lesz a torkában és fogalma sincs, hogy melyik szereplővel érezzen együtt, mert valójában mindhárman hibásak, de igazából egyikük sem.
    Az igazán nagyszerű, csavaros észjárású krimik színvonalát nem éri ugyan el, de az alakítások és az okosan megírt jelenetek sokat lendítenek a dolgon.
    Egy valamivel volt bajom, hogy nem értettem Neel motivációját. Nem volt világos, hogy miért teszi amit tesz.
    A film végi csavar már a film közepén kitalálható volt, ennek ellenére én nagyon élveztem, jól megcsinált, ütős kis darabról van szó.

  2. Nagyon tetszett, most láttam először Taapsee Pannut, mindig terveztem megnézni, de ütős filmben akartam látni, nem a naiva-mítoszban. És igen, eljött az idő, mikor új istennőt kell imádnom. Genelia, Ileana, and Radhika Apte sem lesz elfeledve, utóbbit különösen az Antaheen okán őrzöm soká emlékeim között. De az idő telik, s Bollywoodban sem igazánnyerő 30-40 közti -bármily tehetséges és szép- színésznőknek huszonéves fiatalokat játszani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük