Singh Saab the Great (2013)

Saranjeet Singh köztiszteletben álló kollektor, az adóellenőr, a pénzügyőr és a bírósági végrehajtó „keveréke”, munkájából kifolyólag összetűzésbe kerül Bhudevvel, egy helyi kiskirállyal, aki megmérgezteti a feleségét, Minnie-t. A kollektor önhatalmúlag szolgáltat igazságot, amiért börtönbe csukják. A büntetést jó magaviselet miatt harmadolják és szabadulása után nevelőtisztjének tanácsára Singh Saab néven, hagyományos szikh külsővel olyan bosszúhadjáratba kezd, amely nem lépi túl a törvényes kereteket, de alkalmas arra, hogy megalázza, illetve megsemmisítse Bhudevet. Ehhez segítőtársa is akad Shikha Chaturvedi újságírónő személyében.

Alternatív magyar cím: Singh úr, a nagyszerű 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Anil Sharma

  • Írta: Shaktimaan Talwar

  • Szereplők: Sunny Deol, Amrita Rao, Urvashi Rautela, Prakash Raj, Johnny Lever, Sanjay Mishra, Yashpal Sharma, Manoj Pahwa, Shahbaaz Khan, Asseem Merchant, Alan Kapoor, Simran Khan, Anjali Abrol, Amit Behl, Bobby Deol

3 comments on “Singh Saab the Great (2013)

  1. Sunny Deol egy kicsit már megöregedett, de még mindig elég jó Terminátornak. Igaz, a film nézése közben kicsit össze voltam zavarodva. Hol saját magát játszotta (Dharmendra fiát, Sunnyt), hol Saranjeet Talwarnak hívták, hol Singh Saabnak. Aztán persze az apja is, meg öccse Bobby is megjelent. Erre lehetett számítani. Főleg, hogy piázós dalról volt szó.
    Ráadásul némi öniróniát is elvisel a film, mert Sunny Deol többször is panaszkodik a nagy korkülönbségre a felesége és őközötte.
    Amúgy a film egy kissé túlzásba viszi a tanmesét, példabeszédekben meséli el, hogyan kell jobbá tenni a világot. Persze Singh Saab sem szent, néha csont is törik ott, ahol már nem működik az erőszakmentesség, de hát modern világban élünk. Ezt leginkább onnan lehet látni, hogy a főhős felesége képét már nem fotón nézegeti, hanem tableten… Hogy változik a világ! És hát nem is elégszik már meg egy nővel, mindjárt három kell neki. A feleség (Urvashi Rautela), a húga (Anjali Abrol), meg az újságíró (Amrita Rao), aki megírja a történetét. És mindhárom asszony nagyon karakán, a feleség csak emelt fővel akarja látni férjét, a húgocska egy baseballütővel felfegyverkezve szereli le a támadóit, az újságíró meg rögtön fegyvert ragad, és nem rest használni is.
    És az ellenfél ki más lehetne, mint szívem csücske: Prakash Raj. Egyre inkább elborítják a negatív szerepek, kész felüdülés lehet neki néha-néha pozitív karaktert is eljátszani (pl. Dookudu).
    Jó film volt, bár szegény Sunny Deol sem lesz már fiatalabb. Ideje lenne már más karaktereket keresni magának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük