Kaho Naa… Pyaar Hai – Mondd… hogy szerelem (2000)

Sonia Saxena egy dúsgazdag indiai üzletember lánya, aki beleszeret az árva, szegény énekesbe, Rohitba, és a véletlennek köszönhetően együtt töltenek pár napot egy lakatlan szigeten. Sonia apja megígéri, hogy ha Rohit sikeres lesz, hozzáadja a lányát, ám a szerelmesekre különös sors vár…

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Rakesh Roshan

 • Írta: Rakesh Roshan, Sagar Sarhadi 

 • Szereplők: Hrithik Roshan, Ameesha Patel, Anupam Kher, Dalip Tahil, Mohnish Bahl, Ashish Vidyarthi, Satish Shah, Farida Jalal, Tanaaz Currim Irani, Payal Malhotra, Rajesh Tandon, Vrajesh Hirjee, Ram Mohan, Shama Deshpande, Kamal Singh

4 comments on “Kaho Naa… Pyaar Hai – Mondd… hogy szerelem (2000)

 1. Az első filmje Hrithik Roshannak, és ezzel a filmmel egyrészt berobbant a bollywoodi filmvilágba, másrészt felrázta az ottani állóvizet, nem kicsit.
  Érdekességek, amiket a film kapcsán gyűjtöttem: A nagy áttörést az apja által rendezett (mely az első nagyjátékfilmje volt) Kaho Naa… Pyaar Hai hozta, ahol Hrithik egy kettős szerepben tűnt fel. A filmet hatalmas siker követte, és Hrithik játéka kiváltotta mind az apja, mind pedig a szakma elismerését. Elnyerte az India Filmakadémia Népszerűségi díját, a Filmfare Awards–on (amit indiai Oscar-nak is neveznek) a Legjobb Újonc és a Legjobb Férfi Főszereplő díját. A film pedig 2005-ben bekerült a Limca Rekordok Könyvébe, mint a legtöbb díjat nyert (összesen 102) bollywoodi film.
  2000 január 14-én Hrithik Roshan belépett a moziban, hogy részt vegyen az első filmje premierjén. Mikor belépett, nem sok minden történt. Viszont amikor a film véget ért, megrohanták, és tömeghisztéria tört ki. A rendőrségnek kellett kiszállnia és megmentenie a többezres tömegtől. Ez volt az első napja az ún “Hrithik-mániának” Indiában, amely az országot lázban tartotta hosszú hónapokig. Egy hónappal később, Valentine napon 30ezer házassági ajánlatot kapott! Az újonc filmsztár szabályosan rettegésben élt, tucatjával vette a pólókat, mert estére letépték róla. Később testőröket kellett fogadnia, hogy megvédje magát. Bár kicsit élvezte az “isteni” státuszt, azért még abban az évben, decemberben feleségül vette barátnőjét, Suzanne-t, és a hisztéria lecsillapodott.
  Összes jövedelme 2000-ben becslések szerint ~ 5 millió $ volt, ami messze a legtöbb az akkori bollywoodi fizetések között.
  Áldozata volt egy rágalmazási kampánynak 2000 december végén. Elterjedt, hogy kijelentette: gyűlöli Nepált, és az ott élő embereket. Zavargások törtek ki Nepálban, megtámadták a filmjeit bemutató színházakat, több embert agyonlőttek a rendőrök. Az események annyira eldurvultak, hogy a világ címlapjaira került emiatt, belekeveredett az indiai és a nepáli kormányzat is. Az indulatok hamar lecsillapodtak, mikor kiderült, hogy a rémhírterjesztő a bollywoodi maffia, amely így akart nyomást gyakorolni rá, és édesapjára, mert nem részesültek a filmjei külföldi jogaiból. Mint kiderült bérgyilkost is fogadtak emiatt, aki végül meggondolta magát, és nem hajtotta végre a feladatot.

  A film hagyományos maszalá film, kicsit megbolondítva, modernizálva, néhány jelenet abszolút megállja a helyét bármely nyugati filmben. A dalok és táncok taroltak a fesztiválokon, néhány lépést a mai napig ehhez a filmhez kötnek (Farah Khan volt a koreográfus), Hrithik 26 évesen egyértelműen a legjobb pillanatban és a legjobb filmválasztással ugrott bele a kellős közepébe az ottani filmes világnak.

 2. A második rész első jeleneteitől eltekintve Hrithik Roshan számomra nem volt túl meggyőző, hogy Raj tényleg nem Rohit. Hrithik hihetetlenül jó, nagyon kedvelem, de kettős jellemek vagy szerepek ábrázolásának Aamir Khan sokkal nagyobb mestere. Föltűnt még, hogy Hrithik több jelenetben a gitár nyakát hol jobbra, hol balra tartva fogja a hangszert. Egyáltalán nem értek a filmes szakmához, de a rendezőnek vajon nem kellene az ilyen hibákat kiküszöbölnie? Ettől függetlenül nagyon tetszett a film, valószínűleg meg fogom még nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük