Kahaani 2: Durga Rani Singh (2016)

Vidya Sinha és tolókocsiba kényszerült lánya, Mini, békésen élnek Chandan Nagar álmos kisvárosában. Vidya élete Mini körül forog, legnagyobb öröme az apró dolgok, melyeket lányával együtt csinál. Az élet azonban mást tervez számukra, Minit elrabolják, és miközben kétségbeesetten próbálja megtalálni lányát, Vidya súlyos autóbalesetet szenved, és kómába esik. A baleset kivizsgálására kirendelt rendőrtiszt, Inderjeet viszont felfedezi, hogy Vidya Sinha körül nem teljesen tiszta minden. Kiderül, hogy a valódi neve Durga Rani Singh, akit emberrablásért és gyilkosságért köröznek hosszú évek óta.

Alternatív magyar cím: A sztori 2

Első rész: Kahaani – A sztori (2012)

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sujoy Ghosh

  • Írta: Sujoy Ghosh, Ritesh Shah

  • Szereplők: Vidya Balan, Arjun Rampal, Tunisha Sharma, Naisha Khanna, Jugal Hansraj, Amba Sanyal, Manini Chadha, Kharaj Mukherjee

2 comments on “Kahaani 2: Durga Rani Singh (2016)

  1. Annak idején a Kahaani hatalmasat ütött, minden szempontból. Szinte az első nőközpontú film volt, amelyben Vidya Balan egyedül elvitte hátán az egész mozit. Minden jelenetben ott volt, vagy ha nem, akkor is érezni lehetett a jelenlétét. A film végén gondosan elhelyezett csavar pedig akkor pluszt adott a mozinak, hogy kevesen voltak, akik nem éreztek kényszert arra, most rögtön újra meg kell néznem, mert le kell ellenőriznem a jeleneteket.
    Ezért hát nagyon kíváncsi volt egy újabb Kahaanira (a kahaani jelentése szó szerint: történet). Ezúttal is hétköznapi emberek nem hétköznapi cselekménye van a középpontban, persze semmi olyasmi, ami a folytatások szabályai szerint történik. Durga Rani Singhnek semmi köze az előző Kahaanihoz, csak éppen megint Vidya Balan játssza el. Egy anyát, aki tolószékhez kötött lányáról gondoskodik, egyedül. Ez persze csak a látszat, a valóságban a háttérben és a múltban teljesen más erők formálták a cselekményt és az anya (no meg a lánya) jellemét. Erre is kitér a film, csak éppen olyan bakugrásokkal, hogy egy ideig nem is tudtam hova tenni a jeleneteket, aztán persze összefűzte az agyam. Ezúttal azonban nem Vidya Balan játéka fogott meg, hanem Arjun Rampalé. Sajnálom, hogy mostanában méltatlanul hanyagolják, egykori szépfiú-imázsát már rég levetkőzte, a Rock On!!-ban már bizonyította, hogy remek színész, csak valahogy nem találják meg a jó szerepek. A zsaru, aki egykori kedvese és kötelessége között vergődik, teljesen jól eltalált szerepkör neki, csak így tovább. Az alaptörténet kiváló, csak kár, hogy valahol nagyon elszúrták, nem tudnám megmondani, hol. A két film közül nekem még mindig inkább az első jön be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük