Zanjeer (2013)

Kétnyelvű, telugu címe: Thoofan

Az olajmaffia meggyilkol egy embert, mert fényképet csinált róluk. Az esetet egy erőszakos, de hatékony fellépése miatt gyakran áthelyezett parancsnok helyettes kapja. A gyilkosság egyetlen szemtanúja egy Amerikából látogatóba érkezett lány. Ezúttal a rendőr nemcsak az állását, hanem az életét is kockára teszi.

Alternatív magyar cím: Béklyók 

Eredeti változat: Zanjeer (1973)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Apoorva Lakhia

 • Írta: Salim Khan, Javed Akhtar 

 • Szereplők: Ram Charan, Priyanka Chopra, Sanjay Dutt, Prakash Raj, Atul Kulkarni, Mahie Gill, Aditya Lakhia, Daya Shankar Pandey, Bikramjeet Singh, Ankur Bhatia, Navdeep Tomar, Chetan Pandit, Taran Bajaj, Kavita Kaushik, Mangala Kenkre

3 comments on “Zanjeer (2013)

 1. A Nayaak egy kis csalódást okozott nekem, pedig bármire rá tudnának venni, ha elhangzik az, hogy Ram Charan, úgyhogy ezt a filmet is nagyon-nagyon vártam. Első megnézésre itt is csalódtam. Valószínűleg nem aludhattam ki magam. Azóta már jópárszor megnéztem, és egyre jobban tetszik. Nem a teljes film, bár a koncepcióval nincs semmi baj, hanem az egyes jelenetei.
  Kezdjük mindjárt az elején. ACP Vijay Khanna (Ram Charan, helyettes rendőrfelügyelő) 17. áthelyezése országos hír lesz, mert első alkalommal történik, hogy egy rendőrt másik államba helyeznek át. (Ez gondolom magyarázat arra, hogy miért beszéli a hindit telugu akcentussal. És rövid karakterábrázolás; a rendőr, akinek gyorsan eljár a keze.) Aztán persze Mumbaiban is nagyon hamar az olajmaffia ügyeinek kellős közepén találja magát. Meg persze meg kell oldani a koronatanú Mala (Priyanka Chopra) elszállásolását, mert egy támadás következtében iratok és személyes motyó nélkül maradt a leány. Adott a helyzet, hogy a saját lakásán nyújt védelmet neki. Szerintem itt elkövettek egy szarvashibát, röpke egy perc alatt lezavarták az „összehozzuk őket szerelmesen” jelenetet, ez teljesen hiteltelen volt (vagy kivágtak egy fontos jelenetet). Engem meg nagyon zavart. Azóta túltettem magam rajta. Kettősük között viszont ott a kémia, még ha némelyik jelenetük teljesen idiótán lett megírva (lásd: étteremben az udvarlós párbeszéd). Persze egyedül szélmalomharcot folytatna derék rendőrünk, de kerítettek neki egy testi-lelki jóbarátot Sher Khant (Sanjay Dutt), akivel először kakaskodva jól kiverekszik magukat, majd öribarit kötnek (második hiteltelen jelenet). És persze az oknyomozó újságíró Jaydev (Atul Kulkarni mesés a szerepben!), aki szállítja az infókat Vijaynek, és így neki nincs nehéz dolga, hogy jól befűtsön az olajmaffia atyaistenének Tejának (Prakash Raj, ha az ő nevét meglátom a stáblistán, akkor engem kilóra megvettek, és itt sem kellett csalódnom… király alakítás volt tőle… megint!). Mellette a barátnője Mona Darling (Mahie Gill) volt aki még kellemes meglepetést okozott, csupa jó dialógot írtak neki.
  Jó néhány jelenet a kedvencem lett a filmből, leginkább a Vijay-Mala közti veszekedés, vagy amikor Mala kirándul a rendőrkapitányságra, és kiosztja a beosztottakat.
  Viszont abban nagyon csalódtam, hogy Ram Charan tánctudását teljes egészében hanyagolták, és a stáblistán kívül sehol sem táncol egy igazán jót 🙁 Nem hiszem el, hogy az egyik hülye jelenet helyett nem lehetett volna berakni egy jó kis táncot, mondjuk Khan partiján egy önálló előadást.
  Azért remélem nem ássák el szegény fiút, nem rajta múlott, ő mindent megtett, hogy hindi bemutatkozása méltó legyen. Nem mérhető össze a Chiruthával vagy a Maagadheerával, de kezdetnek megteszi.

  Megsúgom, nekem akkor is kedvencem lesz, ha nem a legjobb darab.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük