Zindagi Na Milegi Dobara – Csak egyszer élsz (2011)

A történet három gyerekkori barátról, Kabirról, Arjunról és Imranról szól, akik háromhetes útra indulnak Spanyolországba. Kabir nősülni készül, és arra kéri barátait, hogy legénybúcsújaként váltsák valóra régi tervüket, miszerint egy közös európai út során mindhárman javasolnak egy-egy extrém sportot a másik kettőnek, és ezeket közösen próbálják ki. Az egyezség része az is, hogy a másik kettő nem tudhatja előre, milyen sportot választott barátjuk, így a kalandok során számukra is meglepetés, mi vár rájuk.
Ez a közös kirándulás szembesíti őket korábbi, fel nem dolgozott konfliktusaikkal, hogy az út végére ismét egymásra találjanak.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Zoya Akhtar

 • Írta: Zoya Akhtar

 • Szereplők: Katrina Kaif, Hrithik Roshan, Naseeruddin Shah, Farhan Akhtar, Kalki Koechlin, Abhay Deol, Ariadna Cabrol, Mandi Sidhu, Deepti Naval, Raaghav Chanana, Anisa Butt, Suhel Seth, Anisa, Ravi Khemu, Nandini Sen

6 comments on “Zindagi Na Milegi Dobara – Csak egyszer élsz (2011)

 1. Najó, nem innen, máshonnan volt meg ez a film, de már rongyosra néztem (ahogy Hrithik filmjeinek jó részét is), és egyszerűen nem bírok leakadni róla. Ha nem tudnám, hogy bollywoodi, simán elmenne bármilyen nyugati (amerikai, nyugat-európai) filmnek, mert teljesen elhagyták a szokásos bollywoodi kliséket. Ráadásul a helyszín is nagyrészt Európa. Road movie a javából, megfűszerezve három jóbarát őrült fogadalmával, amivel egyikük legénybúcsúját akarják emlékezetessé tenni. A sztori viccesnek hangzik, de valójában inkább a barátságról szól, az eltávolodásról, és az újra egymásra találásról.
  A három fiú (Hrithik Roshan, Farhan Akhtar [akinek nővére Zoya Akhtar a rendező], Akshay Deol) tökéletesen eltalált karakterek, akik szinte semmiben sem hasonlítanak egymásra, mégis a gyerekkori élmények egy életre szóló köteléket teremtettek, amit a film során sikeresen újból megtalálnak. A női szereplők jelzésértékűek csupán, Katrina Kaif igazán nagyszerű a búvároktató/divattervező szerepében, Kalki Koechlint csak ebben a filmben láttam, de itt szuper, Adriana Chabrol (az egyetlen európai) meg nem tud kibontakozni nyúlfarknyi szerepében. Vendégszereplőként Bollywood doyenje Naseeruddin Shah emlékezetes jelenetet produkált.
  A zene itt zenei betétként funkcionál, és elképesztően jó dalokat írtak, de ami a legfantasztikusabb: Farhan és Zoya Akhtar apja, Javed Akhtar csodálatos verseket írt. Ezek önmagukban is megállják a helyüket, bár szerves részei az eseményeknek.

  1. Nagyon tetszett a film sztorija is jó volt.Hrithik Rosan ismét fantasztikusan táncolt, ahogy ez várható is tőle. Profi módjára.

 2. Ez egy jó film, tényleg simán lehetne nyugati film is, nem az a tipikus indiai, ha valakinek az sok.
  Barátságról, életről, önmaguk megtalálásáról szól, de nem dráma, nem vígjáték, jól eltalált , szórakoztató egyensúly.
  A szereplők jók, működnek a dialógusok, a kémia barátok és szerelmesek közt, egyszóval tökéletes.

 3. Nagyon jó film! Ez volt a hétvégi filmünk: laza, vidám és elrepült az idő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük