Zanjeer (1973)

Vijay egy becsületes rendőr, de az egyre romló külvilág megváltoztatja az életét, amikor hamis vádak alapján, amit egy bandavezér, Teja állít neki, hat hónapra börtönbe kerül. Vijay azt tervezi, ha kiszabadul a börtönből, bosszút áll.

Alternatív magyar cím: Béklyók 

Hindi/telugu feldolgozás: Zanjeer (2013)

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=cuxyRIkIr0A[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Prakash Mehra
  • Írta: Javed Akhtar
  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Jaya Bhaduri, Pran, Om Prakash, Ajit, Bindu, Iftekhar, Keshto Mukherjee, Randhir, Gulshan Bawra, Ram Mohan, Yunus Parvez, B.B. Bhalla, Sanjana, Purnima

2 comments on “Zanjeer (1973)

  1. Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, mert a 2013-as féle feldolgozást előbb láttam, és sokat írtak róla a neten, mellette is, meg ellene is, hogy jó volt-e, vagy sem a remake.
    Nálam egyértelműen az új változat viszi el a pálmát. Egyrészt, mert jobb minőségű, másrészt, mert közelebb áll hozzám a főszereplő, Ram Charan. Nem mintha Amitabh Bachchan a maga idejében ne lett volna szívdöglesztő pasi, de azok az idők már elmúltak. Érdekes módon a női főszereplők közül Jaya Badhuri játéka sokkal inkább meggyőző volt, mint Priyanka Chopráé. Az árva késélező cigánylány szerepében egyszerre volt elesett, védelemre szoruló, és a maga módján vagány, és nagyszájú. Azért jó volt megnézni ezt a változatot is, mert az alapsztori ugyanaz, viszont sokkal komorabb, Vijay Khannát itt nemhogy felfüggesztik, de egyenesen leszerelik, és 6 hónapra börtönbe kerül. A bosszúhadjárata tehát sokkal kiélezettebb Tejával szemben. Egy jelenet különösen megcsiklandozott, hiszen érdekelt, hogy mikor a 2013-as változatban Prakash Raj (Teja) és Mahie Gill (Mona) egy filmet néznek, melyik filmből van a részlet, Nos, ebből. Vagyis Ajit Seth (Teja) és Bindu (Mona) kettősét nézték éppen.
    A dalok szépek voltak, kár, hogy felirat nélkül, némelyiknél jó lett volna tudni a szöveget. És nehéz dolga lehetett a feliratkészítőnek, mert egy jelenetet különösen durván vágtak ki ebből a változatból, egyértelműen látszott.
    Az is zavart, hogy a kép alsó részét levágták, (valószínűleg egy égetett felirat miatt), sokszor zavaró volt. A verekedések meg elég gyermetegre sikeredtek, ez is zavart.
    Összességében jó volt látni az eredeti változatot, ahol a sztori volt az egyetlen, ami több volt, és jobb, mint az újban, de semmi más.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük