Ghilli (2004)

Muthupandi (Prakash Raj), a falu erős embere úgy dönt, hogy feleségül veszi unokahúgát, Dhanalakshmit (Trisha Krisnan) és a lánykérést azzal nyomatékosítja, hogy csírájában elfojt minden ellenkezést, kezdve a lány két bátyjának megölésével. Kétségbeesésében Dhanalakshmi úgy dönt, hogy elmenekül a faluból és ehhez önkéntelenül is segítséget nyújt neki az egyetemista kabbadi-játékos Saravanavelu (Vijay), akit mindenki csak Velunak szólít.

Alternatív magyar cím: Fenegyerek 

Telugu változat: Okkadu (2003)

Hindi változat: Tevar (2015)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Dharani
  • Írta: Gunasekhar, Bharathan, Dharani 
  • Szereplők: Vijay, Trisha Krishnan, Prakash Raj, Ashish Vidyarthi, Tanikella Bharani, Brahmanandam

2 comments on “Ghilli (2004)

  1. Bár a film bevezető képsoraiban a cím így szerepel: Ghillli, valójában sehol sem láttam három l-lel írva, csak magában a filmben. Érdekes.
    Aki látta Mahesh Babu 2003-as Okkadu című filmjét, az már ismeri a sztorit. Majdnem teljesen azonos a történet is, a szereplők is megegyeznek, sőt a főgonoszt egy az egyben ugyanaz játssza, Prakash Raj. És természetesen Trisha Krishnan ugyanolyan rémülten tud nézni, mint Bhoomika Chawla, és még az egyik dalt is egy az egyben átvették a telugu változatból, csak írtak hozzá tamil szöveget.
    Vijay egy fokkal lúzerebb kabbadi játékost alakít, aki inkább kerüli az iskolát és a haverokkal rosszalkodik, vagy apja tiltása ellenére kabbadi mérkőzéseken vesz részt. Mivel folyton győz, ezen nem is lehet csodálkozni.
    Nagyon tetszett a film, de semmi pluszt nem adott hozzá (a Pokiri/Pokkiri változattal kapcsolatban is hasonló érzésem volt), és most visszagondolva különösnek találom, hogy mintha Vijay egy ideig beragadt volna abba az állapotba, hogy kullog Mahesh után és másolja a filmjeit. Persze, biztos nem ilyen egyszerű a dolog, de a két film-feldolgozás után több, mint fura.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük