Radhe (2021)

A kábítószer-maffia látványos terjeszkedése Indiában egyre nagyobb méreteket ölt és egyre több fiatal lesz súlyosan drogfüggő, majd veszíti életét. A mumbai rendőrség ezért úgy dönt, hogy visszahelyezi rangjába a felfüggesztett rendőrtisztet Radhét, azzal a kifejezett utasítással, hogy tisztítsa meg a várost. Radhe brutális embervadászatba kezd.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Prabhu Deva
 • Írta: A. C. Mugil, Vijay Maurya, Kang Yoon-sung 
 • Szereplők: Salman Khan, Disha Patani, Randeep Hooda, Jackie Shroff, Sudhanshu Pandey, Bharath Srinivasan, Gautam Gulati, Govind Namdeo

2 comments on “Radhe (2021)

 1. Az indiai lapok azt írták, hogy ez a film a Wanted előzmény-filmje, és első ránézésre nekem is úgy tűnt. Salman egy Radhe nevű beépített zsarut játszik és nem válogat az eszközökben. Ráadásul a rendező is ugyanaz, Prabhu Deva. De ténylegesen nem igaz, ezt a filmkészítők sem erősítették meg, a film alapjául egy koreai zsaru-film, a 2017-es The Outlaws szolgált, amely abban az évben a 3. legsikeresebb film volt Dél-Koreában. A film elején egyébként ki is írják, hogy ez volt az alap.
  Nos, talán meg kellett volna fogadnom Dini tanácsát és kihagyni ezt a filmet. Erre figyelmeztetett az imdb is, mert 151 ezer szavazat után 1,8 (!) százalékon áll (a 10-ből), a mafab.hu-n még rosszabb, 83 szavazat alapján 14% (a 100-ból). Azért ilyen rövid idő alatt (a bemutató május 13.-án volt) ennyi negatív szavazatot szerezni nem kis teljesítmény.
  És tényleg.
  Borzalmas volt. Az elején gyorsan ledarálták a kötelezőket, hogy miről is fog szólni a film, majd következett Salman nagy belépője. Sírni tudtam volna tőle!
  És innentől kezdve csak lejtmenet volt, ezen Randeep Hooda nagyszerű játéka sem segített.
  Disha Patani helyében kikértem volna magamnak, hogy egyszerű kirakatbabát csináltak belőle, és a 80-as években tipikus, megmentésre szoruló, szipogó hősnőt kellett alakítania. Jackie Shroffnak meg nem tudom mire kellett a pénz, hogy képes volt aláírni a filmnek, de bár ne tette volna. Egy csúfos fekete pont a karrierjén.
  A sztori hiányosságait a lehető legvéresebb húsdaráló jelenetekkel álcázták, de azon kívül, hogy elment az étvágyam, túl sokat nem értek el vele.
  A dalok közül egyet már megemlítettem a Face-csoportban, a 2017-es DJ: Duvvada Jagannadham című Allu Arjun-filmben elképesztően klassz Seeti Maar-t itt DSP kicsit megremixelte, de Salman inkább hagyta volna a fején a pólóját, elképesztően idétlen koreográfiával földbe döngölték a jobb sorsra érdemes dalt. A többi sem járt jobban, Salman kb 10 éve nem táncol rendesen, amit kitalálnak neki, ahhoz képest még Ajay Devgn is igazi fürgeláb, szóval ebből a szempontból is le lettünk ejtve.
  A dialógok tele voltak hamis pátosszal, Salman úgy mondta fel ezeket, mint kisiskolás a kötelező verset. Sikítani tudtam volna.
  Kíváncsi voltam, hogy ezúttal is bejön-e Salmannak az, hogy ünnepkor mutatja be a filmjét (eljátszotta már ezt a Kicknél és a Jai Honál is) és kaszál a pénztáraknál. De a rajongókat se lehet a végtelenségig etetni, ezúttal megbosszulták, hogy Salman csak a pénzre hajt és nem csinál már évek óta normális filmet, és a film iszonyatosat bukott mindenhol. A kritikusok pedig nálam is szókimondóbbak voltak, a kritikák fele 0 pontot adott rá a lehetséges 5-ből. Ilyet már régen nem tettek meg, de most már nagyon megérdemelte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük