Baabul (2006)

Balraj Kapoor gazdag üzletember, aki elégedett a saját világában, és boldogan él a feleségével Shobhnával. Egyetlen fiukat Avinasht várják, hogy visszatérjen az USA-ból, ahol a tanulmányait végzi. Egy napon golfozás közben, Balraj véletlenül eltalál a labdájával egy festményt, amely tönkremegy. Malvika/Millie, aki a képet festette, nagyon dühös Balrajra, és sietve távozik. Később Avinash és Millie összeismerkednek, és a lány elpanaszolja neki, hogy egy ostoba öregember tönkretette a festményét, majd rámutat Balrajra, természetesen nem tudja, hogy az „öreg” Avinash apja, aki ezt nem árulja el. Persze hamarosan kiderül, de addigra már szerelembe estek, és hamarosan összeházasodnak.

Alternatív magyar cím: Babilon 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=EEie6Jy2m7M[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ravi Chopra

  • Írta: Ravi Chopra, Sameer

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Salman Khan, Hema Malini, John Abraham, Rani Mukerji, Om Puri, Sarika, Aman Verma, Parmeet Sethi, Rajpal Yadav, Smita Jaykar, Beena Banerjee, Avtar Gill, Vaishnavi, Gargi Patel

3 comments on “Baabul (2006)

  1. Hát régen bőgtem már ennyit egy filmen, gyakorlatilag a film felétől egészen a végéig. Elzokogtam néhány zsepit közben. Amitabh Bachchan felülmúlta önmagát, szépen, komótosan felmutatott egy vicces, pajtáskodó pasit, aztán kiderült, hogy nagyon is érző szíve van, és ha kell, tűzön-vízen át megküzd azért, hogy a menye boldog legyen. Hema Malini már szerepelt vele együtt a Baghbanban, de házaspárként itt még meggyőzőbbek voltak, és érdekes módon a fiukat is ugyanaz játszotta: Salman Khan. Hát az ő szerepe volt a legkevésbé jól megírva, nekem legalábbis hiányzott valami belőle. Hogy mi, azt nem tudom. John Abraham itt még nincs kigyúrva, ebben az évben mutatták be a Watert is, már tudták, hogy jó színész, és itt tényleg egészen komoly szerepe volt. Olyan, amit nehéz eljátszani. A mellékszerepekben Om Puri, vagy Sharat Saxena szuperek voltak, és persze a legfőbb szerep, akiről az egész film szól: Rani Mukherjié, a Black óta nincs mit írnom róla, már minden pozitív jelzőmet felhasználtam nála.
    Ez a film végül is egy végtelenül egyszerű történet, amiben nem történnek akciók, nincs világ körüli út, nincsenek bűncselekmények, nincsenek bődületes vígjátéki túlzások, sem fatális félreértések, vagy nagy események, és mégis, ezt a legnehezebb eljátszani.

    Érdekes, hogy John Abraham a Waterben is egy özvegybe szeret bele, hm

  2. Amitabh Bachchan kiáll az özvegyekért: ez nagyon szép dolog, reméljük sokan elgondolkoztak rajta. Szép színes film, mint a Kabhi Khushi Kabhi Gham. Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük