Being Cyrus (2005)

Fekete krimi-komédia egy alapvetően diszfunkcionális párszi családban, ahol egyrészt senki sem az, akinek látszik, mindenkinek van takargatnivalója, másrészt a rögvalóságot mutatja be üdítően mocskosan. Ide érkezik meg kívülállóként Cyrus, hogy a film végére kiderüljön, ő látszik a legkevésbé annak, aki.

Alternatív magyar cím: Cyrus, a hunyó 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Homi Adajania

  • Írta: Homi Adajania, Kersi Khambatta

  • Szereplők: Saif Ali Khan, Naseeruddin Shah, Dimple Kapadia, Boman Irani, Simone Singh

3 comments on “Being Cyrus (2005)

  1. Üdítően fekete krimi-komédia, ami meglepő végkifejlettel zárul. Le a kalappal! Egy rossz szót sem tudok írni róla.
    Saif Ali Khan mókásan kívülálló, aki úgy viselkedik, mintha egy darázsfészekbe esett volna, mikor megérkezik rajongása tárgyához, az ünnepelt (de mostanra kiégett) szobrászművészhez (Naseeruddin Shah), és menetrendszerűen hárítania kell a művészné (Dimple Kapadia) szemérmetlen közeledéseit. De amikor elutazik Mumbaiba, hogy találkozzon a művész öccsével (Boman Irani), olyan események láncolatát indítja el, aminek a végeredményére senki sem számít.
    Imádom a fekete komédiákat, ha még krimi is, akkor meg egyenesen ünnepi hangulatba esem. És ezúttal igazán tökéletes szereplőgárdát rántottak össze, mindenki nagyszerű alakítást nyújtott. Nem tudtam eldönteni, hogy nevessek, undorodjak, vagy csak legyek elbűvölve, annyira megragadott a film világa.

  2. Ööö… legalább megtudtam, mi az a fekete krimi-komédia, hát nem ez lesz a kedvenc filmem, de izgalmas amúgy, tényleg fordulatos 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük