Barfi! (2012)

Bár Murphy ’Barfi’ Johnson süketnémaként született, teljes szívvel-lélekkel éli életét, igazi optimista, életvidám és talpraesett fiatal fiú, aki állandó csínytevéseivel tör borsot a városlakók orra alá és keseríti meg a rend éber őreinek amúgy nyugodt életét. Amikor Barfi életébe belép a gyönyörű Shruti, a két fiatal hamar egymásba szeret. Engedve azonban a társadalmi normáknak és a szülői nyomásnak, a lány inkább a biztos jövőt ígérő jegyeséhez megy férjhez. Időközben Barfi édesapja komolyan megbetegszik, és a fiúnak szembesülnie kell vele, hogy nincs elég pénze az életmentő műtét kifizetéséhez. Ekkor egy tervet eszel ki; el fogja rabolni gyermekkori barátnőjét, a gazdag nagypapa egyetlen unokáját és örökösét, Jihmilt, aki autizmusban szenved és az érte kért váltságdíjból fedezi majd a műtét költségeit. Azt azonban nem is sejti, hogy hosszan tartó közös útjuk kezdődik most.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Anurag Basu

 • Írta: Anurag Basu, Tani Basu

 • Szereplők: Ranbir Kapoor, Priyanka Chopra, Ileana, Saurabh Shukla, Rupa Ganguly, Ashish Vidyarthi, Bholaraj Sapkota, Jishu Sengupta, Haradhan Bannerjee, Akash Khurana, Arun Bali, Uday Tikekar, Preiti Mamgain, Sumona Chakravarti, Sujata Sehgal

2 comments on “Barfi! (2012)

 1. A film a kezdetről szól…
  Hintsd el a szerelmet és örömöt az emberek között körülötted.
  De ne hagyd túl elől a lábad.
  Készítsd fel a szívedet és a könnyzacskókat.
  De kapcsold ki a mobilodat és a jajgató gyerekeket.
  Szerelem a mai világban… olyan, mint a zacskós leves.
  Amint a gyomrodba ér, többnyire vége.
  A szerelem a mai világban a Facebookon születik,
  a kocsik hátsó ülésén érkezik,
  és hidegen huny ki a bíróságokon.
  Történetünk egy nagyon különös szerelemről szól.
  Egy szerelem tele szivárványokkal és álmokkal.
  Ez a szerelem nem az önző fajtából való.
  Nem az a zűrzavaros szerelem.
  Egy szerelem, ami megcsiklandoz és hosszan tart.

  Ezzel a dallal kezdődik a film, holott még a főcím, és a stáblista sem jelent meg. Ettől kezdve tudtam, hogy egy különleges filmet fogok látni. És nem csalódtam. Eltartott egy ideig, mire összeraktam az idősíkokban ide-oda ugráló részeket (csak néha segítettek a filmkészítők, hogy odaírják hol és mikor vagyunk éppen), ennek ellenére teljesen magával ragadott Ranbir Kapoor és Priyanka Chopra játéka. Utóbbit először fel sem ismertem.
  Lenyűgöző alakítást nyújtott az autista Jhilmil szerepében, aki fenntartások és félelem nélkül követi Barfit (Ranbir Kapoor), bárhová is menjen ő.
  Nemhiába mondják, ha egy filmben egy gyerek, vagy egy kutya, vagy egy sérült ember szerepel, akkor már biztos a siker. Nos, itt mindjárt ketten is vannak Barfi süketnéma, Jhilmil meg autista (ráadásul egy kőgazdag család sarja).

  Azért azt meg kell mondanom, hogy a filmkészítők bűntudat nélkül lenyúltak komplett jeleneteket a Szerelmünk lapjaiból (The Notebook).
  Ennek ellenére csillagos ötös! És külön köszönet, hogy nem szúrták el az időskori maszkokat (mint tették azt az Action Replayy végén, ahol borzalmas volt az összhatás, mert túlzásba vitték a barnítókrémet).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük