Boss (2013)

Satyakant Sastri (Mithun Chakraborty) szigorú iskolai tanár, akinek két fia van Surya és a Shiv. Miután Surya többször verekedik más gyerekkel, az apja kirúgja őt az otthonukból, és kitagadja a családból. Surya egyedül marad az utcán, nincs hova mennie, közben találkozik a Big Boss-al (Danny Denzongpa) akinek megmenti az életét, ezért magához veszi a fiút, és saját fiaként neveli. A nagyfőnök üzletember, akinek szállítási vállalkozása van, majd évek elteltével Surya (Akshay Kumar) is beszáll az üzletbe, így ő lesz a Boss, és egyben a szegények pártfogója. Hosszú évekkel később amikor Shiv (Shiv Pandit) felnő, beleszeret Ankitába (Aditi Rao Hydari) akinek a bátyja Ayushman Thakur (Ronit Roy) egy brutális önhatalmú rendőr, és Ankitát már odaígérte Vishalnak (Aakash Dabhade), Pradhan miniszter (Govind Namdeo) fiának. Ezért Shivet letartóztatják, és olyan bűncselekményekkel vádolják, amiket soha nem követett el. Satyakant elmegy a rendőrségre, hogy a fiát megvédje, de Ayushman kidobja őt az utcára, így nincs más választása, mint hogy felkeresse a másik fiát, Suryát, hogy mentse meg az öccsét Shivet a börtöntől.

Alternatív magyar cím: Főnök 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=zaoDtl0GL2E[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Anthony D’Souza

  • Írta: Siby K. Thomas, Udaykrishnan

  • Szereplők: Akshay Kumar, Shiv Pandit, Mithun Chakraborty, Ronit Roy, Aditi Rao Hydari, Johnny Lever, Parikshat Sahni, Govind Namdeo, Aakash Dabhade, Danny Denzongpa, Amitabh Bachchan, Sudesh Berry, Swantatra Bharat, Pradeep Kabra, Shakti Kapoor

2 comments on “Boss (2013)

  1. Az egyik film, amit már nagyon vártam. És hasonlóképpen indít, mint a Bhool Bhulaiyaa, itt az első negyven percben nem tűnik fel Akshay Kumar. Megjelenésével együtt a stáblista is olvasható lesz a pergő képek alatt (ez a húzás meglehetősen ritka az indiai filmekénél). Azért, mert egyelőre még nem ábrándultam ki Akshay Kumarból, pont az ilyen filmek miatt mint ez is. Hozza azt a formáját, ami annyira jól feküdt neki a Rowdy Rathore-ban (és a kevésbé sikeres Khiladi 786-ban). Egy bűnöző, akinek arany szíve van. Boss, aki a nevét nevelőapjától kapta, Big Bosstól. És felnő a nevéhez, mert elvégzi ugyanazokat a szerződéseket. Pedig messziről indult, apja (Mithun Chakraborty) egy borzalmas félreértés következtében kitagadja, és elüldözi a háztól. Fájó szívvel mond búcsút kisöccsének, nem tudva, hogy évekkel később pont ő lesz az, aki családját megvédi a borzalmaktól. A borzalom képében pedig Ayushman Thakur (Ronit Roy, alakítása előtt mélyen meghajlok) rendőrfelügyelő érkezik, aki nem elég, hogy korrupt, de a gyilkosságtól sem riad vissza, hogy céljait elérje. Kishúgát Ankitát (Aditi Rao Hydari, az ő játéka csalódás volt, eye candy, semmi több, pedig a London, Paris, New Yorkban isteni alakítást nyújtott) hozzá akarja kényszeríteni a szintén korrupt belügyminiszter fiához, de a lány Shiv Shastrit (Shiv Pandit) szereti, aki nem más, mint Boss kisöcsikéje. A felügyelő persze nem azért jutott ilyen magasra, hogy ezt csak úgy elnézze, a fiú rövid időn belül cellában találja magát, és a zsaru gonosz gyönyörrel taglalja a kétségbeesett apának, mi is fog történni a fiával a cella magányában. A nyugalmazott tanár ekkor fordul régen kitagadott fiához, no nem azért, hogy megbocsásson neki, hanem azért, hogy felbérelje… Többet nem árulok el, nézzétek meg, nekem nagyon tetszett. Főleg Big Boss (Danny Denzongpa), akinek egészen különös életfilozófiája van.
    A zenéje tele van örökzöld dalokkal, nehéz kirázni a fülből, úgy benne ragad. Akshay gönceit meg nem tudom ki tervezte, de rég láttam már ennyire lezseren vagány viseletekben. Újabb jó pont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük