Boss Engira Bhaskaran (2010)

Baskaran egy huszonéves tamil srác, aki a nap 24 órájában elfoglalt, de valójában nem csinál semmit. Azt viszont teljes erőbedobással. Amikor ötödjére is megbukik angolból, viszont beleszeret a vizsgáztatóba, elhatározza, hogy megnősül. Persze ezzel a hozzáállással nem igazán lehet családfenntartó, de a legzseniálisabb ötlete az, hogy létrehoz egy vizsgaelőkészítő iskolát, elképzelése szerint majd ennek jövedelméből eltartja új családját.

Alternatív magyar cím: Főnök, azaz Baskaran 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=-qbd9sn1FUk[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: M. Rajesh

  • Írta: M. Rajesh

  • Szereplők: Arya, Nayanthara, Santhanam, Subbu Panchu, Vijayalakshmi, Chitra Lakshmanan, Rajendran, Lakshmi Ramakrishnan, Shakeela, Swaminathan, Ashwin Raja, Jiiva

2 comments on “Boss Engira Bhaskaran (2010)

  1. Egyik elkeserítően rossz tapasztalatom a tamil humorról, annak is a legtöményebb változatáról. Ha lehetne mínusz pontot adni, valszeg adnék rá. Láttam egy bűnrossz filmet, ami nem lenne rossz, csak rettenetesen elrontották. Az ötlet szerintem zseniális. Főnök, azaz Baskaran, a film címe, magyarra fordítva, de persze egy lefordíthatatlan szójáték is egyben, mert a kiejtése az engineer szóra asszociál.
    Nehéz összefoglalnom, hogy miért rossz a film. A párbeszédek négyötödét nem értettem, tele volt olyan utalásokkal, amelyeket egyedül Tamil Nadu lakossága képes felfogni. A színészek szerintem nem tudták, hogy miben játszanak, a megkapott instrukciók alapján biztosan nem derülhetett ki. A legtöbb jelenetnek nem volt eleje, vagy csúcspontja, a folytonosan rángatódzó cselekményszálat meg nagyon nehéz volt nyomon követni.
    A dalok egyik fülemen be, a másikon ki, a jó mozgású szereplőknek bugyuta lépésekkel kellett táncot imitálniuk, a vicces jelenetek meg úgy istenigazából egy kezemen megszámolhatóak (bár 1-2 fergeteges jelenet azért volt, de az sem mentette meg a filmet). Arya (Baskaran) igyekezett nagyon, de sajnos kifáradt abban, hogy próbálta kitalálni, kit is játszik valójában. Nayanthara (Chandrika, Baskaran jövendőbelije) üdítő jelenség, valószínűleg az egyetlen szereplő, aki jól jött ki a lehetetlen forgatókönyvből. Santhanamnak (Nallathambi, Baskaran legjobb barátja) voltak még a legjobb beszólásai, hogy a következő mondatával porig rombolja a saját alakítását, néha csak a fejem csóváltam.
    Pusztán mazochizmusból néztem végig. Hogy tényleg elmondhassam, láttam. Még egyszer nem fogok még csak bele pislantani sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük