Blue (2009)

Egy maroknyi kalandszerető ember, sok kihívással szembenézve, úgy dönt, hogy levadásszák a kincset, amely elveszett útban India felé.

Alternatív magyar cím: Kék 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Anthony D’Souza

  • Írta: Mayur Puri, Anthony D’Souza

  • Szereplők: Akshay Kumar, Sanjay Dutt, Lara Dutta, Zayed Khan, Rahul Dev, Kabir Bedi, Katrina Kaif, Kylie Minogue, Ritchard-Ellis Smith

2 comments on “Blue (2009)

  1. A filmben minden megvan, ami egy sikerfilmhez kell, mégsem lett sikeres. Én sem tudom, hogy miért, de Akshay Kumar 2009-es filmjeihez képest gyengére sikeredett. Pedig a Bahamákon játszódik, kék óceán, bátor búvárok, gyönyörű nők, napfény, pálmafák, rengeteg akció, mi kellhet még? Valamiért nem működött. Akshay a milliomos playboy szerepében a szokásosnál is életuntabb, úgy tűnt, nem élvezi a szerepet, talán mert a Kambakkht Ishqben már rengeteg szép nőnek csapta a szelet, itt rendesen beleállt az életunt figurába. Sanjay Dutt erősen meggyötört ábrázata, és végleges öregedése szintén nyomot hagyott a vásznon, nem kéne már fiatal csajszikkal hetyegnie (ezúttal Lara Duttával). Szegény Zayed Khan meg hiába erőlködött, kevés volt ő ahhoz, hogy a nagy nevek mellett kihúzza a filmet az unalom posványából. Pedig a sztori érdekes, kellően csavaros, és nem is az elején, a nagy pofont a legvégén viszik be a nézőnek.
    Két igazán emlékezetes jelenet maradt meg bennem, az egyik Kylie Minogue cameo-szerepe, aki saját magát játszotta, de bűbájos volt, ahogy megpróbált Akshay Kumar heves udvarlása elől eltáncolni, de amikor a pasi a csillárról lógott le, akkor mégis csak megadta magát (én se tettem volna másképp).
    A másik pedig egy motoros kaszkadőrjelenet, ami rém ismerős volt, aztán előkotortam agyam egyik zugából, hogy ez bizony egy az egyben a Torque (magyarul Vas címmel mutatták be) című Martin Henderson film egyik felejthetetlen jelenete. A száguldó vonat tetején egymást üldöző két motoros azért nem minden filmben tűnik fel, úgyhogy visszanéztem a DVD-im közül, és a közel 10 perces kemény akciójelenetet teljes egészében lemásolták. Csak az eredeti, amerikai változatban ennek volt értelme, az indiai filmben viszont szinte semmi, teljesen öncélúnak tűnt, egyszerűen nem tudtam hova tenni.
    Kellemes meglepetés volt a vendégszereplő, Katrina Kaif, aki a film legelején, és legvégén tűnik fel, mintegy keretbe foglalva a történteket, és az ő szerepe ideális volt, katalizátorként működött.
    Egyszer nézős mozi, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni, Akshay Kumar 2009-ben a tüsire vágott hajával nagyon ott van a szeren, Lara Dutta kellően szexi, de semmi több, Zayed Khan a leginkább többpólusú szereplő, vele még bizonyos fokig együtt is éreztem, főleg a film legvégén. Sanjay Dutt önemésztő figurája viszont nem kellett volna. Nem bírja eljátszani ezt a fajta szerepet, egyetlen munkájában sikerült megjelenítenie hasonló figurát, ez pedig a 2006-os Zinda. A látvány sem utolsó, csodás tájak, és én mindig is vízimádó voltam, úgyhogy bármikor jöhet egy kis tengerparti búvárkodás. Az akció-jelenetek nagy része egészen pofásra lett megcsinálva, és itt nem sajnálták a lóvét, meg a kaszkadőröket sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük