Cocktail – Koktél (2012)

Mira csendes, zárkózott, konzervatív indiai lány, aki Londonba érkezése után megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a férfi, akihez férjhez ment, csak a pénzét akarta, és otthagyta egyedül egy vadidegen nagyvárosban. Szerencséjére befogadja Veronika, a Londonban nevelkedett, modern, élvezeteket hajszoló indiai lány, és nemsokára odaköltözik hozzájuk Veronika barátja is, a hóbortos Gotam. Az édes hármas mindaddig jól működik, amíg meg nem érkezik Indiából Gotam édesanyja és a fiú zavarában azt nem hazudja, hogy Mira a barátnője, akit feleségül akar venni.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=9FfBzyiU0ZU[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Homi Adajania

  • Írta: Imtiaz Ali, Sajid Ali

  • Szereplők: Tina Desai, Deepika Padukone, Saif Ali Khan, Randeep Hooda, Boman Irani, Diana Penty, Lee Nicholas Harris, Dimple Kapadia, Simon Hubbard, Glenn Webster, Ryan Calais Cameron, Danny Darren, Raj Awasti, Gbemisola Ikumelo, Atul Sharma

3 comments on “Cocktail – Koktél (2012)

  1. A három főszereplő közül egyedül Deepika Padukone (Veronica) alakításával vagyok maradéktalanul elégedett. A pimasz, nyugaton felnőtt, gyökértelen, folyamatosan bulizó szingli tökéletes lenyomatát produkálta, mindenki ismeri ezeket a lányokat. Diana Penty (Meera) meg nem tudta eldönteni, hogy mélységesen hagyománytisztelő indiai leányzót alakítson, vagy valaki mást, de van egy olyan érzésem, hogy nem rajta, inkább a forgatókönyvön múlott, hogy ennyire felemásra sikerült az alakítása. (Az imdb szerint szerepelt a Don-ban, de nem emlékszem rá). Saif Ali Khan (Gautam) meg egyértelműen rossz választás volt a dorbézoló, Indiából frissen kiszabadult, és ezért partiról partira ficánkoló fiatal szerepére. Ugyanis szerintem ebből már lassacskán kiöregedett. Ki kellene dobnia ezeket a forgatókönyveket, ezekkel annak idején nyerő szériát futott (Salaam Namastey, Hum Tum, Ta Ra Rum Pum), de ideje lenne inkább a komolyabb, és a korához inkább passzoló szerepekkel foglalkoznia (Kurbaan, Agent Vinod, Race 1-2, Phantom) vagy pedig elborult agyú különcöket alakítania (legutóbb a Go Goa Gone-ban láttam, mint álruszki de valódi maffiózó szerepben, és frenetikus volt az alakítása, de említhetném a Tashant, vagy a Love Aj Kaal kettős szerepét is). Az ő szerepére inkább Ranveer Singhet tudnám elképzelni, vagy a feltörekvő fiatalok közül Arjun Kapoort. Ez volt az egyetlen olyan momentum ami alapvetően bezavart nálam, mert amúgy a film nagyszerű. Nem szól semmi világmegváltó dologról, csak emberekről, hétköznapi és kevésbé hétköznapi helyzetekben. Leginkább az apró jelenetek füzére viszi előre a filmet, tényleg nagyon tetszett, hogy mennyire egyszerűen oldották meg a három ember egymásba érő kapcsolatát, amely végül teljesen más irányba vezet. Az általam felemásan megítélt főszerepek után a karakterszerepek viszont megint mindent helyrebillentettek, Boman Irani nagyon kellett oda, mint Gautam kotnyeles bácsikája, és nagyon tetszett Randeep Hooda (Meera férjeként), aki hozza az ügyeskedő, és szívtelen fickót, ahogy kell. Üdítő volt látni Dimple Kapadiát Gautam anyjaként, neki írták a legjobb dialógokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük