Commando – Kommandó: Egyszemélyes hadsereg (2013)

Karan, az Indiai Hadsereg elit alakulatához tartozó katona egy helikopter-baleset során kínai felségterületre zuhan. Egyetlen túlélőként talál rá a kínai hatóság, és mivel ártatlanságát sem ő, sem felettesei nem tudják bizonyítani, úgy döntenek, hogy politikai tőkét kovácsolnak jelenlétéből. Egy év kínzás után Karan megszökik a fogságból, ahol halálbüntetés várja, és átjut Indiába. Ám igazi megpróbáltatásai csak itt kezdődnek, amikor sorsa összehozza egy könyörtelen gyilkos elől menekülő leánnyal…

Második rész: Commando 2: The Black Money Trail (2017)

Harmadik rész: Commando 3 (2019)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Dilip Ghosh

  • Írta: Ritesh Shah

  • Szereplők: Vidyut Jammwal, Pooja Chopra, Jaideep Ahlawat, Dimple Bagrey, Sukhwinder Chahal, Sohrab Handa, Darshan Jariwala, Baljinder Kaur, Nathalia Kaur, Om Prakash, Arti Rautela, Jagat Rawat, Ravi Singh, Bhagwan Tiwari

3 comments on “Commando – Kommandó: Egyszemélyes hadsereg (2013)

  1. KEDVCSINÁLÓ

    Néhány akciójelenet a filmből (magyar felirat nincs):

  2. Jaideep Ahlawat alakítja AK74-et, a retinanélküli főgengsztert, aki egyszerűen hatalmi szóval kijelenti, a felesége nem lesz más, mint a helyi vezető lánya, Simran (Pooja Chopra). Amit persze a karakán lány zokon vesz, és másnap reggel kereket old. Nem jut messzire, csak a buszállomásig, ahol segítséget kér egy idegentől, akibe szabályosan belerohan. Szerencséje van, az idegen Captain Karanvir Dogra (Vidyut Jamwal) a 9-Para Commando (India elitkommandója) tagja, akit egyéves kínai fogságának elfojtott dühe eléggé motivál ahhoz, hogy felvegye a harcot a helyi kiskirályokkal.
    Nos: Vidyut Jamwal. Feltűnt a Force-ban, ahol nekem nem tűnt fel, valószínűleg túl sokat legeltettem a szemem John Abraham meztelen kitetovált felsőtestén. Ő meg szép csendben megnyerte a Legjobb Újonc díját a Filmfare-on.
    Most meg kocsányon lóg a szemem tőle, mert nem elég, hogy elismert szupermodell (hű de jó pasi!), ráadásul képzett harcművész, annak is észak-indiai változatát űzi professzionális módon (kicsit kimondhatatlan: Kalarippayattu). Nem használ dublőrt, meg drótokat sem, úgy ugrál ide oda, mint valami akrobata, és még színészkedni is tud. Új csillag Bollywood egén.
    Pedig nem mai gyerek (33 éves!), még jó, hogy észbekaptak ott, és elkezdték foglalkoztatni, úgy látom a naptára most tényleg be van telve.
    Pooja Chopra modell volt a Fashionban, és szerepelt a Heroine-ban, úgy tűnik neki nem hozott akkora sikert ez a szerep, pedig szerintem nagyon jól megoldotta. Nem játszotta túl a szerepét, mint gyenge védelemre szoruló leányzó, karakán volt ahol kellett.
    Jaideep Ahlawat-ot meg nem lehetett nem imádni. Eleve nagyon jó dialógokat írtak neki, illetve morbid módon egy iPad nyomogatása közben jöttek a legsötétebb és leghátborzongatóbb ötletei, úgy kinyírásügyileg. Briliáns! A viccmesélési mániája meg különösen ütősre sikeredett annak fényében, hogy legtöbbször az utolsó kenettel ért fel egy vicc csattanója nála.
    A harci jeleneteket már annyiszor megnéztem, hogy jojózik a szemem, de nem találok hibát bennük. A youtube-on van egy tizenöt perces werkfilm arról, hogyan forgattak, hát mit mondjak, szinte Jackie Chan-film szerű volt, amikor sorra ápolták a kaszkadőröket meg a szereplőket (Vidyut Jamwal háta például nem festett túl szépen, amikor átugrott a kocsiablakon… vagy tízet tett tönkre, mire sikerült a felvétel).
    Aki szereti az akciófilmeket, annak kötelező. Köteleket, drótokat, vagy azok nyomát nem fogja megtalálni, ez biztos. Egyetlen jelenet megnézését javaslom, a trailerben 2:29-től, leesik az állatok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük