City of Joy – Örömváros (1992)

A Nagy Fehér Hős Calcuttába érkezik, hogy megtalálja élete elveszett értelmét. Megtalálja. Személyes példamutatásával harcra vezeti a calcuttai elnyomottakat elnyomóik ellen. Él a városban egy nagyhatalmú, sötét tekintetű főgonosz, aki a cselekmény során kizárólag azzal foglalatoskodik, hogy válogatott gazemberségekkel törjön borsot nyomorúságos sorsú honfitársai orra alá. Megsarcolja a riksakulikat, de még a leprások karitatív kórházát is. Valószínűleg az idők végeztéig ez lenne a rend Calcuttában, ha pechjükre egy nyílt tekintetű, houstoni orvos nem kap csömört a jóléttől, s nem éppen Calcuttába megy megtisztulni, a leprások és a riksakulik negyedébe. A megnyomorítottakban felébred a szunnyadó öntudat, fellázadnak a Sötétlelkű ellen.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=w9dshlVBrSg[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Roland Joffé

  • Írta: Dominique Lapierre, Mark Medoff

  • Szereplők: Patrick Swayze, Om Puri, Pauline Collins, Shabana Azmi, Ayesha Dharker, Santu Chowdhury, Imran Badsah Khan, Art Malik, Nabil Shaban, Debatosh Ghosh, Suneeta Sengupta, Mansi Upadhyay, Shyamanand Jalan, Shyamal Sengupta, Rudraprasad Sengupta

3 comments on “City of Joy – Örömváros (1992)

  1. Patrick Swayze alakítása egészen jó volt, Om Puri meg rettentően fiatal, de a sztori túlságosan lehangoló volt (ellentétben az előzetes tartalommal), úgyhogy eléggé elcsüggedtem a végére. A filmmel semmi baj, bennem van a hiba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük