Moksha (2001)

Vikram Saigalt megdöbbenti, hogy a kevésbé tehetős emberek nem részesülnek megfelelő jogi védelemben. Úgy dönt, hogy tesz valamit azokért, akiknek szükségük van rá, de nem engedhetnek meg maguknak drága ügyvédet. Barátnője, Rithika egyetért vele, de sikertelenül próbálnak létrehozni egy alapítványt erre a célra. Ekkor Vikram úgy dönt, hogy kirabol egy bankot, ezt az ötletet viszont egyáltalán nem támogatja a lány. Miután elválnak útjaik, Rithika gyilkosság áldozata lesz, és minden bizonyíték Vikramra mutat.

Alternatív magyar cím: Megváltás 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ALGVNPzRHkM[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Ashok Mehta

 • Írta: Ashok Mehta,  Raj Marbros 

 • Szereplők: Arjun Rampal, Manisha Koirala, Kalpana Pandit, Suresh Oberoi, Kamal Chopra, Pawan Chopra, Farida Jalal, Sushma Seth, Sulabha Deshpande, Shubhangi Gokhale, Danny Denzongpa, Naseeruddin Shah, Kiran Kumar, Gulshan Grover, Paresh Rawal

4 comments on “Moksha (2001)

 1. Megint az alulméretezett kép, ezúttal még kisebb, arra gondoltam, hogy talán tableten kellene néznem, vagy mobilon, ott talán még élvezhető lett volna.
  Amúgy a film leginkább egy szürreális álomképre hasonlít, vagy egy impresszionista festményre, néha meg Salvador Dalí rémálmaira.
  Az idősíkok váltakozását a színváltással oldották meg, de érdekes módon nem a múlt fekete-fehér, hanem a jelen. Ennek is megvan az oka. A jelen keserű, sötét és reménytelen. A múltba révedés színes, reményteljes, vidám és szerelemmel teli.
  Egy őrült szerelem története, és aki kíváncsi rá, az vegyen elő papírzsebkendőt, mert sírás nélkül nem tudja majd végignézni.
  Arjun Rampal és Manisha Koirala jutalomjátéka, mindketten csodálatos alakítást nyújtottak.

 2. Ha jó látom, akkor sajnos hiányzik ennek a filmnek az első fele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük