Chandni Chowk to China (2009)

Delhi híres piacán, Chandni Chowk-ban él Sidhu (Akshay Kumar), a zöldségaprító fiú. Egy napon rámosolyog a szerencse, egy istenség képét véli felfedezni egy krumpliban. Ráadásul egy kínai falucskából két követ keresi fel őt, mivel úgy vélik, ő Liu Shengh (egy híres harcos) reinkarnációja. A dolog szépséghibája, hogy a tolmács nem fordítja le Sidhu-nak, hogy azért kell Kínába utaznia velük, mert épp egy kegyetlen maffiózót kellene megölnie a kétbalkezes szakácsnak. Időközben találkozik álmai nőjével, a reklámokból ismert, csak Miss TSM-nek nevezett Sakhi-val (Deepika Padukone) és a lány halottnak hitt ikertestvérével.

Alternatív magyar cím: Chandni Chowkból Kínába 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Nikhil Advani

  • Írta: Kailash Kher, Shridhar Raghavan

  • Szereplők: Akshay Kumar, Deepika Padukone, Mithun Chakraborty, Ranvir Shorey, Chia-Hui Liu, Roger Yuan, Kiran Juneja, Yuk-Ting Lau, Jun Li, Chang En Lu, Conan Stevens, Ian Stevens, Kevin Wu, David Firestar

2 comments on “Chandni Chowk to China (2009)

  1. Aki komolyan veszi ezt a filmet, az csalódni fog. De ha úgy nézi végig, mint egy közhelyekkel dugig rakott szatírát, akkor teli szájjal fog nevetni. Az egyszerű képlet, hogy Don Quijote de la Mancha Indiából elindul a hőssé válás útján, kacagtató jelenetek sorát jelenti, a film egésze nem más, mint ürügy a szórakoztatásra, ha ezért be kell vetni Gordon Liut, hát nosza! Akshay Kumar leporolhatta harcművészeti tudományát és a film felénél be is vethette, addig csak bohóckodásra tellett tőle. Nekem a film második fele jobban tetszett, mert a blőd ripacskodás néha komoly fájdalmakat okozott, viszont az akciójelenetek miatt a humor egy másik dimenzióba fordult, és ezeken már őszintén tudtam derülni. Deepika Padukone szebb volt, mint valaha, mindjárt kettős szerepben (elválasztott ikerlányok), kínai énje különösen jól sikerült, és első alkalommal villantott akciójelenetben, mindjárt jól meg is oldotta. A mellékszereplők közül kiemelkedő Mithun Chakraborty, mint Dada, de tőle amúgy sem vártam kevesebbet. Ranvir Shorey viszont csalódást okozott (filmbeli neve jelentése: Evőpálcika), ennél azért ő többre képes. A számomra ismeretlen Roger Yuan (az ikrek apja) alakítása volt még figyelemre méltó, a kettős identitásban szenvedő amnéziás fickó szerepét egészen jól megoldotta. A film tele van klisékkel, meg rengeteg lyukkal is, azokat cseppet sem szabad komolyan venni, mert akkor oda a felhőtlen élvezet. Csak hátra kell dőlni, és gondolkodás nélkül élvezni az agyament ötleteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük