Chance Pe Dance (2010)

Sameer (Shahid Kapoor) egy fiatal színész, aki azért küzd, hogy beinduljon a filmes karrierje, de eddig elkerülte a szerencse. Hogy eltartsa magát, mindenféle munkát elvállal, abban a reményben, hogy hamarosan már csak a színészkedéssel kell foglalkoznia. Miután kiteszik a lakásából, Sameernek nincs más lehetősége, mint a lerobbant kocsijában lakni és elvállalni, hogy gyerekeknek fog táncot tanítani. Amikor a rendező, aki szerepet ígért neki, meggondolja magát, és egy tehetségkutatót indít, hogy megtalálja filmjéhez a legjobb táncos-színészt, Sameer elbizonytalanodik jövőjét illetően. Újdonsült szerelme, a gyönyörű Tina meggyőzi a fiút, hogy induljon el a versenyen, hátha sikerrel jár.

Alternatív magyar cím: Esély a táncra 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ken Ghosh

  • Írta: Ronnie Screwvala

  • Szereplők: Shahid Kapoor, Genelia D’Souza, Mohnish Bahl, Satish Shah, Parikshat Sahni, Vikas Bhalla, Kurush Deboo, Bizz Kanwarpal, Mannu Rishi, Zain Khan, Aditi Bhatia, Zico Saigal, Shiven Jain, Charvi Shukla, Vrajesh Hirjee

2 comments on “Chance Pe Dance (2010)

  1. Már a film kezdete zavarosan indul, a főcím után rögtön egy dal, aminek semmilyen funkciója nincs. A rendező Ken Gosh harmadik nekifutásra (Fida és Ishq Vishq) sem tudott összehozni egy kasszasikert, pedig itt is Shahid Kapoor a főszereplő, az egyetlen akit nézve talán megmenthető lenne a film, de menet közben az érdektelenség posványába fullad a teljesen kiszámítható tartalom. A szegény fiú felmegy a nagyvárosba, hogy karriert csináljon. Ez a mondat minden mozinézőnek csak egyetlen végkifejletet mond, hogy sikerül neki. Az odavezető utat kellett volna érdekesebben megcsinálni, de hiába a tánc, hiába az egyik legjobb táncos, ha a film jelenetei összecsapottak, mintha a rendező a legnagyobb gondosságot egyedül a beiktatott dalok elkészítésére fordította volna. Genelia koreográfust alakít, de egyszer sem látni, hogy koreográfiát találna ki, mintha jobban érdekelné a színészet. Shahid színész szeretne lenni, de őt meg úgy tűnik, hogy jobban érdekli a tánc. A csapnivalóan összedobott sztori útközben gellert kap, amikor a meghallgatáson kiválasztott főszereplővel a rendező (Mohnish Behl) hirtelen közli, hogy inkább tehetségkutatót indít, és a nyertes lesz a főhős. Ez meg mi? Beindul az Indian Idol féle busz, ahol egy darab vetélytársat sem láthatunk, továbbra is a főhős küzd egyedül (esetleg a nézők szimpátiájáért). Gyerekeket tanít táncolni, közben megpróbálja megnyerni a versenyt, meg napról napra megélni, közbeiktatva néhány táncos jelenettel. A lendület viszont elfogy a fináléra, ennyire pocsék csúcspontot nagyszínpadon már régen láttam. És hiába volt négy zenei rendezője a filmnek, egy dal se maradt meg bennem sokáig. Nálam kettes alá, leülhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük