Chandramukhi (2005)

A reinkarnációs történet az 1993 Manichitrathazhu című malayalam filmen alapszik, és több feldolgozása is készült, [Rajnikanthék például egy füst alatt nemcsak tamil, hanem telugu nyelven is leforgatták, a szereplőgárda ugyanaz maradt], kannada nyelven 2004-ben Apthamitra, bengáliul pedig 2005-ben Rajmohol címmel, a legsikeresebb persze a 2008-as hindi Bhool Bhulaiyaa volt Akshay Kumarral a főszerepben.

Alternatív magyar cím: Holdfényarcú szépség 

Hindi változat: Bhool Bhulaiyaa (2007)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: P. Vasu

 • Írta: P. Vasu

 • Szereplők: Rajinikanth, Prabhu, Jyothika, Vadivelu, Nayanthara, Vineeth, Malavikka, Nasser, Vinaya Prasad, Sorna, Sheela, Sonu Sood, Avinash, Manobala, K.R. Vijaya

2 comments on “Chandramukhi (2005)

 1. Szomorú, de a nagyság múlandó. Rajnikanthnak az a nagy problémája, hogy senki sem szólt neki, öregszik, és nem éppen szépen. A film készítésekor 56 éves volt, de úgy viselkedett, mint egy 30 éves.
  Nem táncol úgy, mint Hrithik Roshan, nem verekszik úgy, mint Vidyut Jamwal, nem olyan a teste, mint John Abrahamnak, közel sem olyan jóképű, mint Shahid Kapoor, nincs benne kisfiús báj, mint Ranbir Kapoorban, és feleolyan színészi tehetsége sincs, mint Shah Rukh Khannak. Ha meg az életkorát nézem (1949-ben született), akkor nincs meg benne az az erő, mint Amitabh Bachchanban, aki tudott váltani, és a trónján maradt.
  De ha már tamil/telugu vonalon nézzük (Dél-India), akkor példaként a fentiekhez felsorolhatnám: Allu Arjunt, Ram Charant, Suriyát (aki ennek a filmnek a Vidya Balanját, Jyotikát vette feleségül), Vijayt vagy Rana Daggubatit. De hosszasan folytathatnám még.
  Szóval szomorú látni egy kiöregedett színészt, akit megpróbálnak a hírnevével megvédeni, olyan koreográfiát írni, ahol csak táncikálni kell, olyan akciójeleneteket kreálni, ahol hihetetlen mutatványokat csinál, leginkább trükkökkel, ahol olyan fiatal lánykák rajongják körbe, akiknek a nagyapja lehetne.
  Szomorú.
  Pedig tényleg jó színész volt, és ha levetkőzné azt a rengeteg sallangot, amit maga köré aggatott (a röhejes suhogó hangok, ha felemeli a kezét, vagy int az ujjával), a napszemüveg feltevési mániája, a hosszan kitartott képsorok, amikor peckesen lépdel a kamera felé, stb. és csak eljátszaná a szerepet, akkor sokkal több filmet tudna még forgatni. Példát vehetne Amitabh Bachchanról, aki több filmet készít, mint fiatalkorában. Mert tudja, hogy mi az amit bevállalhat.
  És egyben reménykedem; hogy Shah Rukh Khan még idejében lépést vált, ha rájön, hogy kiöregedett a hősszerelmes pózból. Végtére is, már ő is túl van az ötvenen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük