Chameli (2003)

Egyetlen éjszaka történéseit meséli el a film, egy kétszereplős drámában. Chameli (Kareena Kapoor) és Aman Kapoor (Rahul Bose) játéka elegendő ahhoz, hogy érdeklődéssel figyeld, mi sül ki a tanulatlan, közönséges prostituált, és a felső tízezer köreiben mozgó befektetési bankár találkozásából. Ez nem egy Pretty Woman, vagy Umrao Jaan történet, hanem két teljesen különböző mentalitású ember összezártsága a mumbai monszuneső kellős közepén, amikor mozdulni sem lehet az áradattól, és egy piszkos árkádsor alatt nincs mit csinálni, mint egymással beszélgetni. És ezek a beszélgetések mindkettőjük életét megváltoztatják.

Alternatív magyar cím: Jázmin 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=B0bz898aXA4[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sudhir Mishra

  • Írta: Anant Balani, Shivkumar Subramaniam 

  • Szereplők: Kareena Kapoor, Rahul Bose, Rinke Khanna, Yashpal Sharma, Makrand Deshpande, Kabir Sadanand, Pankaj Jha, Satyajit Sharma, Panne Chatterjee, Tarun Shukla, Aniket Vishwasrao, Deepak Qazir, Master Vinni Pachori, Dinkar Gavande, Ghanshyam Garg

3 comments on “Chameli (2003)

  1. Egy kétszereplős kamaradarab. Vannak még további szereplők, de ők csak kiegészítik, megtöltik tartalommal a filmet.
    Valójában két ember alakításán múlik, hogy végignézed-e a minimális történettel bíró 103 perces (meglepően rövid) filmet, vagy sem. De végig fogod nézni, mert Kareena Kapoor és Rahul Bose játéka elegendő ahhoz, hogy érdeklődéssel figyeld, mi sül ki a műveletlen prostituált, és a befektetési bankár találkozásából. A kényszerű összezártság hamar szóra fakasztja az embert, és a közömbös témák után meglepően erős dialógok hangzanak el.
    Kareena Kapoor jól döntött, amikor bevállalta (Ameesha Patel elutasította) a szerepet, mert ezzel teljesen megújította repertoárját, és leakasztott egy FilmFare díjat is érte. Mocskos szájú, trampli utcalány, akinek aranyból van a szíve, és még nem hunyt ki belőle teljesen a jó. Rahul Bose szinte önmagát adta a zárkózott, finommodorú, a sikátorok világában éppen ezért tanácstalan úriember szerepében, aki egy esetben volt markáns, és határozott, amikor telefonon keresztül teremtette le egy munkatársát.
    A másik FilmFare díjat az operatőr kapta, megérdemelten, mert végig esőben kellett forgatnia, és az eső mindig is macerás dolog, de itt különösen az volt. De megteremtette azt a vízzel átitatott látványt, ahol mozdulni sem lehet a nedvességtől, szinte hallod a cseppek koppanását, és nyúlnál az esernyőért, pedig otthon ülsz a jó melegben.
    Nagyon tetszett a film, érdemes megnézni, és nem is hosszú, mert mindössze két dal van benne.

  2. e-batta után már nehéz bármit is hozzátenni, 😊, így van, jó film, köszönjük 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük