Chamatkar (1992)

Sunder Srivastav (Shah Rukh Khan) maximalista, csak a hivatásának élő tanár, akit magas elvárásai egészen Bombayig űznek. Ott viszont elveszíti életkedvét, és egy temetőben köt ki. Szerencsétlenségére egy nyughatatlan lélek, becenevén Marco (Naseeruddin Shah), rájön, hogy az egyetlen ember, aki hallja és látja őt, az éppen Sunder. Nem is hagyja békén, mert eltökélt szándéka, hogy megbosszulja halálát, életében ugyanis gengszter volt, akit üzlettársa pont akkor ölt meg, amikor szándékában állt jó útra térni. Sunder kelletlenül ugyan, de beleegyezik, hogy segít neki, nem is sejtve, hogy ez a tapasztalat örökre meg fogja változtatni életét.

Alternatív magyar cím: Csoda 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=-26TRaaOLLU[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rajiv Mehra

  • Írta: Shaukat Baig

  • Szereplők: Naseeruddin Shah, Shah Rukh Khan, Urmila Matondkar, Malvika Tiwari, Shammi Kapoor, Deven Verma, Tinnu Anand, Anjana Mumtaz, Anjan Srivastav, Rakesh Bedi, Johnny Lever, Arun Bakshi, Suhash Kulkarni, Guddi Maruti, Ashutosh Gowariker

2 comments on “Chamatkar (1992)

  1. Kicsit gyerekes trükkmegoldásokkal (valószínűleg nem volt túl sok rúpiájuk a digitális technikára), de annál viccesebb jelenetekkel készült ez a „szellemes” film.
    Egy végtelenül bűbájos film volt, szeretetreméltó jellemekkel, és teljesen logikus vonalvezetéssel. Ráadásul még a dalok sem szakították meg a sztorit, mindössze 4 dal volt benne, az is inkább indokoltan. SRK annyira nem tudott kibontakozni (fiatal volt még nagyon), Urmila Matondkarról meg nehezen hiszem el, hogy mindössze 17 éves volt, mikor a film készült. Kinézett már akkor is legalább 30-nak. Legjobban a szellem szerepében Naseeruddin Shah alakíthatott nagyot, merthogy egy jó útra tért gengszter, akit megvilágosodásának napján gyilkolnak meg, naná, hogy szellem képében a Földön ragad, és szegény SRK az egyetlen aki látja és hallja.
    Vicces film volt, érdemes megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük