Chalte Chalte – Se veled, se nélküled (2003)

Raj Mathur kis fuvarozóvállalatot vezet, ha kell maga is volán mögé pattan, átlagos fiú a város szegényebbik végéről. Priya Chopra divattervező, jólétben nevelkedett, középosztálybeli lány. Ha nincs egy baleset, talán nem is találkoztak volna. Ha még aznap össze nem találkoznak egy esküvőn, talán sosem beszélgettek volna. Ha Raj nem száll fel a repülőre a kézfogójára utazó Priyával, talán sosem látja Görögországot és nem nyeri el a lány szívét. Általában itt végződnek a tündérmesék meg a bollywood-i filmek. Pedig ezután jönnek a civódásokkal tarkított hétköznapok, az összeszokás csatái. Együtt tud-e élni két ennyire különböző világból érkezett ember?

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=tjCP810QG6Q[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Aziz Mirza

 • Írta: Aziz Mirza, Robin Bhatt

 • Szereplők: Shah Rukh Khan, Rani Mukerji, Jas Arora, Satish Shah, Jayshree T., Rajeev Verma, Lillete Dubey, Johnny Lever, Jameel Khan, Suresh Menon, Haidar Ali, Suresh Bhagwat, Dinyar Tirandaz, Masood Akhtar, Govind Khatri

6 comments on “Chalte Chalte – Se veled, se nélküled (2003)

 1. Meglepően üdítő kivételt találtam a 2000-es évek elejéről. Az indiai filmgyártás még csak tapogatózva keresgélte az útját, a nyugati filmek mintáját alapul véve megpróbálták a szupersztárokkal nem csak a könnyedebb történeteket előadni, hanem igényesebb, több mondanivalót tartalmazó filmeket készíteni. No nem kell megijedni, még csak a kezdeteknél tartunk, túl merészen még nem csaptak a lecsóba (ez néhány évvel később történt).
  Ennek ellenére komolyan veendő a film mondandója, még ha megoldást nem is kínál (na jó, a boldogan éltek (veszekedtek), míg meg nem haltak azért itt is megvan).
  A párkapcsolati problémákról szól a film, és az első egy óra a megismerkedésről, a szerelemről, és az esküvőről szól (no, azt is ki kellett harcolni, azért!). A maradék másfél óra pedig a házasságról, mint kapcsolatról, intézményről, buktatóról (?), életcélról és fojtogató kínról (mikor melyik van éppen soron) szól. Két teljesen különböző ember összecsiszolódása nemhogy apró döccenőkkel, de néha egyenesen földrengéssel jár. Hogy elől hagyod a cipődet, hogy nem érsz haza időben, hogy a párod háta mögött kérsz kölcsön pénzt, és sorolhatnám még. Apróságok, és igazán nagy, nehéz gondok, vegyesen.
  Shah Rukh Khan és Rani Mukerji tökéletesen oldják meg a feladatot, bár SRK abszolút viszi a pálmát.

  1. Az OneDrive megint nem viselkedik rendesen. A régebben kis képátmérővel feltöltött filmeket kicsinyítve adja le a Megnézem link elindításával. Javaslat az átmeneti helyzetre: használd a Letöltöm linket és ott kattints a film képére, mert ott nagyítva indítja el. Köszi a megértést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük