Ekk Deewana Tha (2012)

Sachin mérnöki diplomával egy középosztálybeli család sarja Mumbaiban, de igazi szenvedélye a mozi világa. Arról álmodozik, hogy nagy filmrendező lesz, amikor első látásra beleszeret Jessiebe. A lány azonban egy ortodox katolikus malayali család tagja, szülei sosem hagynák jóvá kapcsolatukat, ezért Jessie semmi mást nem akar Sachintól, csak, hogy barátok legyenek. A világ összes lánya közül miért pont Jessie került Sachin elé?

Alternatív magyar cím: Őrülten szeretlek 

Tamil változat: Vinnaithaandi Varuvaayaa (2010)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Gautham Menon

  • Írta: Gautham Menon, Manu Rishi Chadha

  • Szereplők: Prateik, Amy Jackson, Sachin Khedekar, Manu Rishi Chadha, Babu Antony, Tony Kattukaran, Lakshmi Ramakrishnan, Sriranjani, Shyam, Shruti Bapna, Subbalakshmi, Ashwin Kakumanu, Samantha Ruth Prabhu, Ramesh Sippy

2 comments on “Ekk Deewana Tha (2012)

  1. Bevallom őszintén, nem tetszett. És rettentően kíváncsi vagyok a rendező előző, tamil verziójára, mert Gautham Menon ugyanazt csinálta, mint Prabhu Deva a Pokkirivel. (Gy. k.: Rendezett belőle egy hindi változatot Wanted címmel, és még nagyobb sikert aratott.) Menonnak ez nem sikerült, legalábbis szerintem, merthogy a tamil eredetit, a Vinnaithaandi Varuvaayát még nem láttam. Ha az is csalódást okoz, akkor majd azon töröm a fejem, hogy rosszul állok hozzá, vagy alapvetően a koncepcióval van baj. Merthogy én a Wantedet láttam először, totál eldobtam az agyam tőle, és a Pokkiri ugyanazt a hatást érte el.
    Ezen a filmen viszont csak hümmögtem, meg kicsit elbóbiskoltam, és fikarcnyit sem tudott érdekelni a két jobb sorsra érdemes színész próbálkozása. Prateiket már észrevettem a Jaane Tu… Ya Jaane Nában is, és perfekt volt a Dum Maaro Dumban és az Aarakshanban is. De itt…. Ki hiszi el, hogy szerelmes? Nekem semmi sem jött át belőle. Egy tibláboló, és folyamatosan kudarcot valló, abszolút kezdő szerelmes, oké. De ennyire nem kellene, hogy lúzer legyen. Mert mellette meg profi bokszoló, és simán lerendez maga körül 5-6 embert. Ne már! A kettő sehogy se vág egybe. A másik pedig Amy Jackson. Semmi, de semmi sem olvasható le az arcáról. Egy baba. Annak szép, de akkor is csak egy baba. Szívem szerint jól képen töröltem volna, hogy ugyan már kislány: játssz már egy kicsit, mintha színésznő lennél! Vagy legalább tegyél úgy! De csak állt a kamera előtt, és én meg azon gondolkodtam, hogy szúrhatta el a rendező. Két ennyire össze nem illő embert egymás mellé pakolni. Komolyan fájt nézni ezt a filmet.
    Amúgy nekem a sztori is sántított. Több mint két órán keresztül tart az, hogy fiú szerelmes, lány nem. Aztán fiú addig erőlködik, míg leányzó elkezd érezni valamit. Aztán szakítanak, aztán fiú rendező lesz, megrendezi a történetüket, és a moziban együtt nézik végig. Szerintem ostoba történet. Mondjuk ennél ostobább, és egy sorban elintézhető sztoriból is csináltak már kasszasikert, a lényeg a dialógon, a szereplőkön és a rendezőn van. Itt az isteni csoda sem jött. Ja, még Rahman zenéje sem tudta feledtetni velem, hogy elpazaroltam az időmet.
    Részemről: Lomtár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük