Ek Vivaah… Aisa Bhi (2008)

Bhopalban él a szoborszerű éneklő szépség, Chandni Shrivastava (Isha Koppikar), akibe beleszeret a vagyonos származású énekes, Prem Ajmera (Sonu Sood). Chandni özvegy apja, Bhushan (Alok Nath), és Prem özvegy anyja (Smita Jaykar) egyaránt az áldását adja a házasságra, hosszú hetekig készülnek erre. De Bhushan hirtelen meghal, és nincs aki vigyázzon a két kiskorú testvérére, Anujra (Vishal Malhotra) és Sandhyára (Amrita Prakash), ezért elhalasztják az esküvőt. Egyedül küzd évekig, hogy fenntartsa a családot és az ősi házat, zenét tanít, de továbbra is tartja a kapcsolatot Premmel. Tizenkét évvel később Anuj feleségül veszi Natashát (Chhavi Mittal), és Chandni reméli, hogy most már összeházasodhat Premmel, de amikor Natasha megalázza Premet, majd látványosan elköltözik az ősi házból, magával hurcolva férjét is, Sandhya egyedül maradna, Chandni megint visszalép. Sandhya az Államokba akar menni tanulni, Prem édesanyja pedig megelégeli a várakozást, ráparancsol a fiára, hogy most már nősüljön meg végre, hogy ő megpihenhessen.

Alternatív magyar cím: Házasság… így is 

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Kaushik Ghatak

  • Írta: Sooraj R. Barjatya

  • Szereplők: Isha Koppikar, Sonu Sood, Anand Abhyankar, Daman Baggan, Akshay Bhatiya, Jaya Bhattacharya, Amrit Kaur Chawla, Anang Desai, Master Mit Gandhi, Smita Jaykar, Master Aayush Kapssey, Mushtaq Khan, Kunal Kumar, Prashaant Kumar, Vishal Malhotra

2 comments on “Ek Vivaah… Aisa Bhi (2008)

  1. Egy különleges szerelem története ez, lágy, lassú, mégis oly erős, hogy kibír éveket, tragédiákat, családi ármányokat, távolságot. A filmben nincsenek akciójelenetek, sem túlzó karakterek, mindenki épp annyi, amilyen az életben lenne. Két énekes története ez, úgyhogy készüljetek fel arra, a két órás film több mint fele dalokból áll. De ki unná meg hallgatni Shreya Ghoshal és Suresh Wadkar csodálatos hangját? Én biztosan nem. Hallhatunk népzenét, és ghazal éneket, szitárjátékot és tablá ütögetését. Sonu Sood általában ősgonosz, negatív szerepeket kap, pedig kinézete alapján lehetne akár örök hősszerelmes is. Nem is igazán értem, hogy miért nem találják meg az ilyen szerepek, egész jól el tudja játszani ezt is. Isha Koppikar hozzá képest fakónak tűnik, de ez a karakter éppen, hogy neki fekszik. A mozdíthatatlan őserő, akit nem ráz meg semmi, csak teszi a dolgát, a kötelességét, és könnycseppet se hullat, ha a balsors utoléri. Csak mosolyog, és tűr. A színésznő alig-eszköztára erre pont elegendő.
    Nagyon szép film volt, lágy romantikával, semmi túlzó hevület, semmi operai magasság. Olyan, mint a folyó, lassan folyik, de egyszer alámossa a partot is. A zenei album meg különösen jól sikerült, minden dala egy kincsesládával ér fel, érdemes önállóan is meghallgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük