Hum Aapke Dil Mein Rehte Hain (1999)

Mr. Vishwanath boldog, mert fia végre hazajön Amerikából. Vijaynek (Anil Kapoor) azonban esze ágában sincs beállni a sorba, csak mulatni és élni akar. Apja nemes egyszerűséggel megzsarolja (cukorbeteg létére elkezdi sütivel tömni magát), mire a fiú beleegyezik, hogy legalább megnősül. Egy feltétele van, ha nem szeret bele a nejébe, akkor egy év múlva elválnak. Az öreg nyel egy nagyot, és belemegy. Választottja is van már, személyi asszisztense, Megha (Kajol) akit ismer annyira, hogy tudja, az egyetlen nő, aki megváltoztathatja a fiát.

Alternatív magyar cím: A lány és én 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=7TS1z9RYUIQ[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Satish Kaushik

 • Írta: Jainendra Jain, Bhupati Raja

 • Szereplők: Anil Kapoor, Kajol, Anupam Kher, Shakti Kapoor, Parmeet Sethi, Mink Singh, Satish Kaushik, Rakesh Bedi, Johnny Lever, Smita Jaykar, Sudha Chandran, Gracy Singh, Sadhu Meher, Raju Shrestha, Adi Irani

2 comments on “Hum Aapke Dil Mein Rehte Hain (1999)

 1. A dalok feliratozása ezúttal is hiányzott, és szerintem itt is fontos lett volna, de maga a film annyira érdekes volt, hogy egy idő múlva fel sem tűnt.
  1999-ben egy szerződéses (próba) házasságról filmet csinálni nagy bátorság kellett hozzá. Kajol amúgy telitalálat volt ehhez a szerephez.
  Mr. Vishwanath (Anupam Kher, akit egy méretes pocakkal öregítettek, mert amúgy 4 évvel (!) idősebb Anil Kapoornál) boldog, mert fia végre hazajön Amerikából. Vijaynek (Anil Kapoor) azonban esze ágában sincs beállni a sorba, csak mulatni és élni akar. Mondjuk ez volt az egyetlen pocsék jelenet a filmben, mert Anil Kapoor minden, csak nem laza csávó, inkább egy, a hip-hop muzsikára rángatódzó seggfejnek tűnt. Apja nemes egyszerűséggel megzsarolja (cukorbeteg létére elkezdi sütivel tömni magát), mire a fiú beleegyezik, hogy legalább megnősül. Egy feltétele van, ha nem szeret bele a nejébe, akkor egy év múlva elválnak. Az öreg nyel egy nagyot, és belemegy. Választottja is van már, személyi asszisztense, Megha (Kajol) akit ismer annyira, hogy tudja, az egyetlen nő, aki megváltoztathatja a fiát.
  A házasság létrejön, de egyáltalán nem két szív egyesülésével. Meghának is megvannak a maga okai arra, hogy belement egy ilyen megalázó feltételbe.
  Az egy év alatt sok minden történik, de Vijay egy valamit nem vesz észre. Illetve két dolgot. Az egyik, hogy a felesége beleszeretett. A másik, hogy ő meg szerelmes lett a feleségébe.
  A film kellős közepén megtörténik a rideg válás, és onnantól előjönnek a problémák. Leginkább az indiai társadalom képmutatása… meg az, hogy egy asszony tud legalább olyan makacs, konok és fafejű lenni, mint egy férfi, és egy pasi képes bármilyen megaláztatást elviselni, ha nagyon szerelmes.
  Tetszett a film. Okosan volt felépítve, kellően adagolta az izgalmakat, úgyhogy bőven volt melodráma, meg móka és kacagás is persze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük