Hum Aapke Hain Koun..! – Ki vagyok én neked? (1994)

Prem (Salman Khan) korán elvesztette a szüleit, bátyjával, Rajesh-sel (Mohnish Bahl) és a nagybátyjával, Kailashnath-tal (Alok Nath) él együtt. Rajesh vezeti a családi vállalkozást, a család pedig igyekszik megfelelő menyasszonyt keresni számára.
A Chaudhary házaspár és Kailashnath család régi barátok, Siddharth Chaudhary professzornak (Anupam Kher) és Mrs. Chaudharynak (Reema Lagoo) két lánya van, Pooja (Renuka Shahane) és Nisha (Madhuri Dixit). A két család megállapodik egymással a fiatalok házasságáról, ami senkinek sincs ellenére, Prem is jól kijön kedves és ragaszkodó sógornőjével. Idővel Pooja és Rajesh gyermeket várnak, a baba közelgő érkezése alkalmaból ünnepségre készülnek, ezért Nisha addig marad a testvérével, amíg meg nem születik a baba. És a két ifjabbik testvér egymásba szeret.

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sooraj R. Barjatya

  • Írta: Sooraj R. Barjatya

  • Szereplők: Madhuri Dixit, Salman Khan, Mohnish Bahl, Renuka Shahane, Anupam Kher, Reema Lagoo, Alok Nath, Bindu, Ajit Vachani, Satish Shah, Himani Shivpuri, Sahila Chaddha, Dilip Joshi, Laxmikant Berde, Priya Arun

2 comments on “Hum Aapke Hain Koun..! – Ki vagyok én neked? (1994)

  1. Végre egy ízig-vérig bollywoodi film! A legteljesebb mértékig a hagyományos maszalá filmek fősodrába tartozik (na jó, akciós rész speciel nincs benne), a három és fél óra alatt van minden, ami kell egy ilyen romantikus filmben. Lánykérés, esküvő, babavárás, régi barátok, nagycsalád, mókázások és tréfák, családi krikettmeccsek, furkálások, kellemetlen nagynéni, öröm, boldogság, aztán két és fél óra után az első tragédia, gyász, temetés, depresszió, majd lemondás és áldozathozatal, végül isteni csoda. Mindezt tíz-tizenöt percenként zene és tánc szakítja meg, de nem zavaróan, minden dalnak funkciója van a filmben. Biztosan ismerős lesz a Wah Wah Ramji című dal, hiszen elhangzik később a Kabhi Khushi Kabhie Ghamban is a Karva Chauth ünnepségen; Hrithik Roshan adja elő Kareena Kapoorral kötött fogadása miatt. Vagy ismerős lesz a Bobbyból a Main Shayar To Nahin Magar Ae Haseen. Rengeteg dal van a filmben, a klipek csak egy kis részét mutatják be. Érdemes megnézni, a kőszívűek is elérzékenyülnek tőle, pedig egy kissé szirupos, és hatásvadász, de valójában kifinomultan adagolja az érzelmeket. Ad időt az érzelmek kibontakozására, és nagyon részletesen bemutatja a családtagokat (jó sokan vannak).
    Még egy dolog, ez nagyon tetszett: az esküvőn a vőlegény családja (leginkább Salman Khan) vérmesen őrizte a vőlegény cipőjét. Ezt aztán nagy nehezen ellopta a menyasszony családja (leginkább Madhuri Dixit), és csak váltságdíj ellenében adták vissza, kemény 1001 rúpiáért. Ez a jelenet azért érdekes, mert itt is van egy hasonló népszokás. Emlékszem, amikor nagybátyám nősült, én voltam aki leloptam a menyasszony cipőjét a lábáról (ami leginkább azért volt nehéz, mert szandál volt, és a násznagynak kellett kiváltania (történetesen az apámnak), úgyhogy a havi zsebpénzem már meg is volt (13 éves voltam). Azaz: kicsi a világ, és némelyik szokás egészen hasonló, bár két teljesen különböző népről van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük