Jaanwar (1999)

Babu (Akshay Kumar) árván marad, amikor az édesanyja éhen hal. Az ambiciózus bűnöző, Sultan (Shakti Kapoor) a szárnyai alá veszi, és ahogy felnő „Badshah” néven profi bűnözővé válik. Badhsah és Abdul (Ashutosh Rana) kirabolnak egy ékszerüzletet, a rendőrség üldözőbe veszi őket, de egy idő után nyomukat vesztik. Másnap Badhsah meglátja Sapnát (Karishma Kapoor), aki szakadt ruhában pénzért énekel és táncol az utcán. Megsajnálja a lányt és pénzt ad neki, hogy vegyen egy új ruhát magának.
Közben Pradhan felügyelő elmondja Badshahnak, hogy tudja ki rabolta ki az ékszerüzletet az elmúlt éjjel. Badshah és Abdul megpróbálják pénzzé tenni az elrabolt ékszereket, de a rendőrség megzavarja őket. Próbálnak elmenekülni a rendőrök elől, de Pradhan felügyelő követi őket, így mindkét autó utasai balesetet szenvednek, Badshah segít a felügyelőnek, de az hajthatatlan és le akarja őt tartoztatni, közben az autó felrobban és Badshah is megsebesül, Sapna talál rá az eszméletlen férfira és Abdul segítségével elviszik a lány lakására…

Alternatív magyar cím: Vadállat 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Suneel Darshan

  • Írta: Robin Bhatt, K. Singh 

  • Szereplők: Akshay Kumar, Karisma Kapoor, Shilpa Shetty, Mohnish Bahl, Ashutosh Rana, Ashish Vidyarthi, Johnny Lever, Aditya Kapadia, Shakti Kapoor, Kader Khan, Jeetu Verma, Dinesh Hingoo, Rami Reddy, Viju Khote, Dolly Bindra

2 comments on “Jaanwar (1999)

  1. Akár úgy is nézhetjük, hogy két külön filmet, két külön Akshay Kumart látunk. A film első felében Badhsah (Király), Sultan jobbkeze, félelmet nem ismerő gengszter, aki ugyanakkor távol tartja magát minden mocskos dologtól. Könyörtelen, de nem gonosz. És csendes, nagyon csendes. Ezt az Akshay Kumart szeretem nagyon; villanásnyi arcmimikával, nagyon apró, alig észrevehető gesztusokkal játszik, és ritkán tör ki. Inkább félmosolyokkal, hosszú nézésekkel, rezzenéstelen arcjátékkal játszik. Kevesen tudják ezt. És nála is ritkán látni. Talán, mert nem nagyon készítenek ilyen filmeket Bollywoodban.
    A film második felében Babu, a kovács, hosszú hajjal, borostásan, magával nem törődve, csak a fiának élve egy megint másik Akshay Kumart láthatunk. Aki egész éjjel dolgozik, hogy meglegyen a pénz a fia tandíjára, aki bármit megtenne azért, hogy ő boldog legyen, szigorú, de igazságos apa. Ilyet sem láttam még tőle.
    És nagyon örültem Karisma Kapoornak, kevés filmet láttam tőle, de idáig mindegyikkel nagyon meg voltam elégedve.
    A film alaphangulata komor, csaknem drámai, ritkán vannak benne vicces jelenetek (talán csak az az egy Johnny Lever párbeszéde az utca emberével), ez alapján fel voltam készülve, hogy papírzsebkendőért kell majd nyúlnom. És így is történt.
    De nem adnám semmi pénzért, hogy láthattam így játszani a fiatal Akshay Kumart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük