Jab Tak Hai Jaan – Amíg csak élek (2012)

Samar Anand (Shahrukh Khan) az indiai hadsereg bomba elhárító csapatának tagja, aki a legtöbb bomba hatástalanításának a rekordját tartja. Mikor találkozik Akirával (Anushka Sharma), aki National Geographic gyakornoka, véletlenül hozzájut Anand naplójához és elkezdi olvasni, melyben nem más, mint Samar londoni élete és szerelmi története van, még mielőtt belépett volna a hadseregbe. Megtudja, hogy szerelme, Meera (Katrina Kaif) miatt lett tagja a bomba elhárítási osztagnak, hogy mindennap szembe nézzen és dacoljon a halállal. Akira készít egy dokumentumfilmet Samarról és Samarnak ismét Londonba kell utaznia a bemutató miatt. De megérkezésekor baleset éri. Fejsérülése miatt részleges amnéziája lesz és élete utolsó 10 évére nem emlékszik. Vajon most Meera és ő egymásra találnak?
A rendező Yash Chopra, a „Románcok királya” utolsó filmje.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Yash Chopra

 • Írta: Aditya Chopra

 • Szereplők: Shah Rukh Khan, Katrina Kaif, Anushka Sharma, Anupam Kher, Rishi Kapoor, Kumud Pant, Pamela Betsy Cooper, Claire Greasley, Steve Box, Vic Waghorn, Susan Fordham, Andrew Zographos, Neetu Singh, Sarika, Paul Blackwell

3 comments on “Jab Tak Hai Jaan – Amíg csak élek (2012)

 1. Nagyon tetszett a rendezés, és már kíváncsi voltam rá, mert Yash Chopra utolsó filmje (a bemutató előtt egy hónappal meghalt), és ráadásul eltér a szokásos Yash Chopra-filmektől (ebben van csókjelenet, sőőőőt, Shah Rukh Khan-nal van a csókjelenet, ami azért is fura, mert ő maga esküdözött, hogy erre sose lesz hajlandó, de ezek szerint Yash Chopra kedvéért megtette… no persze, elég szelíd kis csókocskáról van szó, de Shah Rukh Khan esetében ez óóóóriási lépés!).

  Eltér abban is, hogy már idestova 8 éve nem rendezett, utolsó rendezése a Veer-Zaara volt, azóta csak producerként tevékenykedett, de gondolom érezte, hogy ezt a lépést meg kell tennie még, mielőtt végleg elmegy.
  Az utóbbi években olyan hatalmas sikereknél bábáskodott, mint a Dilwale Dulhania Le Jayenge, Mohabbatein, Dhoom-sorozat, Salaam Namaste, Chak de! India, Band Baaja Baaraat, Mere Brother Ki Dulhan stb. szóval a nevét rendesen beleégette India filmiparába.

  A filmről: Katrina Kaif érett játéka nem volt elég nekem ahhoz, hogy elhiggyem, Shah Rukh Khan 100 évig is várna rá (hiába a jól megírt dialógok, ha nem adja elő elég hihetően), Shah Rukh Khan-ról meg sajnos nem tudtam elhinni, hogy 25 éves (bizony a 48-at tapossa, és 35-nek még eladhatja magát, de 25-nek már nem, és sajnos még mindig nem tud elég jól táncolni ahhoz, hogy egy teljes rap-jelenetet nekiírjanak, erre ott van Hrithik Roshan). Egyedül Anushka Sharma játékával voltam tökéletesen elégedett, mert a dilis, őrült dokumentumfilmes csajt annyira jól hozta, hogy tökéletesen azonosulni tudtam vele, és bevallom mérges is voltam

  SPOILER

  hogy ő lett a vesztes fél a szerelmi háromszögben

  SPOILER VÉGE.

  Örültem Rishi Kapoor és Neetu Singh kettősének, az idősebb generáció még mindig tud, bárki bármit is mond.

  A vers a film elején csodálatos, de hát Gulzar mindig csodálatos verseket ír (pl. Slumdog Millionaire).

  Ez csak egy szabad fordítás (nem műfordítás, úgyhogy kéretik nem megharagudni):

  A szemeid pajkosak és csintalanok
  A nevetésed csintalan szemtelenség
  A kibontott hajad hullámai
  Soha nem felejtem el
  Amíg lélegzem ebben az életben,
  amíg lélegzem ebben az életben

  A kezeid, melyek elhagyták az enyémet
  Az árnyékod, mely elfordította tekintetét
  A pillantásod, mely sosem néz vissza
  Soha nem bocsátok meg
  Amíg lélegzem ebben az életben,
  amíg lélegzem ebben az életben

  Az önfeledt táncod az esőben
  A buta duzzogásaid, apró dolgaid
  Az ártatlan, gyermeki csínytevéseid
  Mindig szeretni fogom
  Amíg lélegzem ebben az életben,
  amíg lélegzem ebben az életben

  A hamis fogadalmaid és ígéreteid
  Az égető, perzselő álmaid
  A kegyetlen és könyörtelen imáid
  Mindig utálni fogom
  Amíg lélegzem ebben az életben,
  amíg lélegzem ebben az életben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük