Khoobsurat (2014)

A bájos ortopéd-szakorvos-gyógytornász a királyi házba érkezik, hogy talpra állítsa a királyt, aki idősebbik fia autóbalesete óta tolószékben ül, és depresszióban szenved. A rendkívül szókimondó és végtelenül egyszerű lány nem csak a király jókedvét hozza vissza, és nyeri el bizalmát, de a kisebbik fiú is szép lassan beleszeret.

Alternatív magyar cím: Gyönyörű 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=pOreDBy1YfI[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Shashanka Ghosh

 • Írta: D.N. Mukherjee, Indira Bisht 

 • Szereplők: Sonam Kapoor, Fawad Khan, Ratna Pathak, Kiron Kher, Ashok Banthia, Rishabh Chaddha, Amir Raza Hussain, Aditi Rao Hydari, Badrul Islam, Simran Jehani, Kaizaad Kotwal, Suraj Mukherjee, Cyrus Sahukar, Yashwant Singh

2 comments on “Khoobsurat (2014)

 1. Nagyon tetszett a film, pedig Sonam Kapoortól mindent el tudtam képzelni, csak azt nem, hogy egy „kimondom-azt-amit-gondolok”-típusú cigánylányos attitűddel rendelkező ortopéd-szakorvost el tud játszani. Kezdetben nehezen tudtam elvonatkoztatni a Mausamban alakított légiesen áttetsző balerina, és a Saawariyában nyújtott éteri szerelmes figurájától, de aztán egyre jobban belejött, hát tud ő olyan is lenni, mint Anushka Sharma vagy Parineeti Chopra, ha nagyon akar. Persze nem véletlen, hogy Sonam a főszereplő, hiszen apuci, Anil Kapoor és lánytestvér, Rhea Kapoor voltak a producerek.
  A film az 1980-as Rekha-film, a Khubsoorat feldolgozása, annak sokkal frissebb és üdébb változata. Már eleve a férfi főhős szerepét egy szinte ismeretlen pakisztáni színészre bízni, bátor választás volt, de a film legerősebb alakítása egyértelműen őt dicséri, és azt hiszen picit bele is szerettem Fawad Afzal Khan gyilkosan gyönyörű (khoobsurat) szemeibe. A nyársat nyelt arisztokratát már rég láttam ennyire jó alakításban.
  A fenséges királyi mama pedig ki más lehetne, mint Ratna Pathak, akit már Jaane Tu Ya Jaane Naban is imádtam, de most egyenesen odáig vagyok érte. Nem értem, hogy miért nem szerepel többet, nagyon kevés filmet forgatott, pedig nagyon-nagyon tud. Ellenpólusként pedig mindjárt itt van a doktor néni anyukája szerepében a másik nagyágyú Kirron Kher, aki olyan vehemensen alakítja folyamatosan Facetime-ozó szerepét, hogy egyből levágja mindenki, kitől is örökölhette heves vérmérsékletét a leányzó. A két férj és apa-figura hozzájuk képest gyengusra sikeredett, de nem is baj, ez a három nő, mint három grácia, adja a film savát és borsát, értük mindenképpen megéri megnézni. A sztori aranyos, nem egy nagy szám, de nem is ezen van a hangsúly, inkább a jellemfejlődésen, a csodás rádzsput palotákon, a generációs és társadalmi szakadékok áthidalásán, és az isteni dialógokon. A felirat készítőjének innen küldök egy nagy pacsit!
  És persze a dalok és táncok, no meg a ruhaköltemények. Leginkább Milli szemkápráztatóan sokszínű összedobált hippikinézete az, ami a jelmeztervező perverzitását dicséri, valószínűleg napokig turkálhatott a bolhapiacon, mire összeválogatta, de biztos, hogy remekül szórakozott közben.
  És meg kell említenem a vendégszereplőt, Aditi Rao Hydarit, aki a herceg menyasszonyát alakítja, van abban valami báj, hogy egy rádzsput hercegnőt egy rádzsput királyi családból származó színésznő alakít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük