Ki & Ka (2016)

Kia (Kareena Kapoor Khan) és Kabir (Arjun Kapoor) egy repülőút során ismerkednek meg egymással. A lány álma, hogy sikeres üzletasszony legyen és sikeres karriert fusson be, míg a fiú egyetlen vágya, hogy olyan legyen, mint az anyukája… ‘háziasszony’. Még a születésnapjuk is egyszerre van, ennél tökéletesebb párt nem lehetne találni, így hát összeházasodnak, és mindenki megy a maga feje után, habár a társadalom eléggé csodálkozik életükön.

Alternatív magyar cím: Szerepcsere 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: R. Balki

  • Írta: R. Balki, Rishi Virmani

  • Szereplők: Kareena Kapoor, Arjun Kapoor, Swaroop Sampat, Rajit Kapur, Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan

2 comments on “Ki & Ka (2016)

  1. Arjun Kapoor már a 2 States című filmben egy hasonló karakter felé navigált, amikor otthon maradt íróként, és az ikrekről gondoskodott, míg a felesége a karrierjét építette. De ez a jelenet szinte csak jelzésszerűen volt érintve a filmben. Itt és most azonban a teljes film arról szól, hogy két ember hogyan rúgja fel a “hagyományos” indiai családmodellt, és cserélnek szerepet. A feleség marketingmenedzserként sikert sikerre halmoz, a férj pedig otthon valósítja meg önmagát, régi vágyát, hogy olyan lehessen, mint az anyukája, egy tökéletes otthonteremtő. A szituáció már csak azért is vicces, mert Arjun kicsit sem vesz vissza macsó énjéből (és ez tény és való, nagyon van neki olyanja), viszont határozott elképzelései vannak az életről, amit nem fél kimondani, vállalva a következményeket, hogy kinevetik, az apja impotensnek tartja, a világ pedig képtelen megérteni. De aztán elindul egy lassú változás, ahogyan az emberek előbb rácsodálkoznak, aztán tudomásul veszik, majd ünnepelni kezdik a fura életmodellt. Kareena Kapoor a karrierista feleség szerepében elég jól helyt áll, de a szerep akkor válik igazán hús-vér figurává, amikor az asszonynak a saját féltékenységével kell megküzdenie, miután férje saját életmódjával sikert sikerre halmoz. Arjun Kapoor pedig egyre jobban ráérez arra, hogy imádja a kamera, egyre kevesebb gesztust és mimikát használ, mert ettől lesz igazán kifejező, és nem mellesleg szívdöglesztő (bár a haját szerintem kissé túltolták).
    Teljesen meghatódtam az idősebbik Bachchan házaspár vendégszereplésétől, önmagukat adták, és abszolút jópofa volt.
    A film vicces, tele jópofa jelenetekkel, de igazán a mondatok az ütősek benne, amik Kabir száját elhagyják, rendesen odamondogat az indiai társadalomnak, bár kétlem, hogy ennek hatására elindulna bármilyen változás az ottani életmódban. Ahhoz még sok víznek kell lefolynia a Gangeszen.
    A dalok pedig mennyeiek, kevés van belőlük, de azok pont passzolnak, és kellenek oda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük