Krrish 3 (2013)

Miután Krrish legyőzte a gonoszt, Mr. Siddhart Aryát, és kiszabadította apját a fogságból, tovább harcol a gonosz ellen, és menti az ártatlan életeket. Ő lett mindenki kedvenc szuperhős megmentője. Most Krishna boldog házasságban él Priyával. Közben egy sötét erő, Kaal, a gonosz zseni, visszaélve erejével, félelmet és pusztítást tervez, hogy az emberek világát lerombolja és egy új világot hozzon létre, melynek ő lesz az ura. Kaal „támadást” indít a világ ellen, de Krrishhel és zseniális tudós apjával, Rohittal találja szembe magát, akik életük árán is megvédik a világot a gonosztól. Vajon sikerül? Hogyan?

Első rész: Koi… Mil Gaya – Találtam valakit (2003)

Második rész: Krrish (2006)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rakesh Roshan
  • Írta: Rakesh Roshan, Robin Bhatt
  • Szereplők: Priyanka Chopra, Hrithik Roshan, Kangana Ranaut, Naseeruddin Shah, Rajpal Yadav, Vivek Oberoi, Mohnish Bahl, Asif Basra, Sachin Khedekar, Arif Zakaria, Sameer Ali Khan, Ahmed Khan, Vineet Sharma, Raju Kher

3 comments on “Krrish 3 (2013)

  1. Végignéztem, aztán sűrűn belekukk többször is, és most hogy leülepedett bennem: jöjjön a személyes hozzászólásom.
    Én ezt a filmet már rettentően vártam. Hrithik-fan volnék, vagy mi, ez a fickó csinált belőlem Bollywood-fanatikust, úgyhogy egy éve már tövig rágom a körmömet, mert a 2012-es év eleji Agnepaath óta csak villanásnyira jelent meg a Main Krishna Hoon-ban (önmagát alakítva), az is már dobozban volt több, mint egy éve. Szóval elbújt két teljes évre, én meg elvonási tünetektől szenvedtem. Persze lehetett hallani, hogy a Krrish 3 forgatását elhalasztották, mert súlyos beteg volt (nem mondták el mi baja), aztán fél évig csak a testét gyúrta (bevallom borzadtam a képektől, amelyek megjelentek róla a neten), szóval rettentően felcsigáztak.

    AKI NEM LÁTTA MÉG A FILMET NE OLVASSON TOVÁBB, MERT ERŐSEN SPOILERES!!!!

    És most olyan kettős érzésem van vele. Majd persze leülepszik, de egyelőre az első benyomásaim:
    Hrithik mint Krrish… olyan semmilyen. Amikor hős, akkor nehéz dolga van, az álarc eltakarja, arcjáték nem igazán lehet, a szemét meg annyira besötétítették, hogy csak túljátszva tud bármit is csinálni. Persze egy hős faarccal is lehet hős, végül is a világ megmentése a dolga… ez úgy rendben van.
    Hrithik, mint Krishna, kettős szorításban szenved. Egészen jól adja a friss férjet, a szerető fiút, és a folyton munkanélküliségbe keveredő, egyik melóból a másikba zuhanó (mi szinte csak a felmondóleveleit láthatjuk, mert mindenhonnan kirúgják), családfenntartói dilemmákkal szembesülő figura egészen jól megy neki, amikor meg megtudja, hogy apa lesz, az egyik legédesebb jelenet mind közül.
    Hrithik, mint Rohit Mehra… imádnivaló!
    Csináltak neki pocakot, még öregebb lett, egészen chaplinesre vette a figurát (a lépcsőn például egyesével mászik le), magában motyog, és teljesen bogaras tudós lett belőle. Hol van már a fiatal Rohit, aki végigverte kosárlabdában a Kasauli Tigriseket?! Aki nem látta a Koi… Mil Gaya-t, nem tudja, hogy fiatalon szertelen volt, élesen látott (most megint szemüveget hord), briliáns elméje volt, és profi módon verekedett. Csak a briliáns elme maradt. És mégis nagyon lehet őt szeretni. Hrithik annyira jól alakítja, hogy fel sem ismerni benne, tényleg, mint egy hatvan éves öregúr, apai könnyekkel, nagyapai örömmel, aki büszkén feszít kis családja élén.
    Kaal a gonosz szerepében Vivek Oberoi… őt sem ismertem fel. Teljesen elsminkelték jellegzetes vonásait, és így járt Kangana Ranaut is Kaya szerepében, annyira sötét kontaktlencsét kapott, hogy szabályosan kidülledtek a szemgolyói tőle.
    A gonosznak persze van gonosz csapata is, és senki se lepődjön meg, hogy az X-Men fél gárdáját ismerősként üdvözölheti. Mindjárt itt van Kaal, egy az egyben Magneto. Vagy Kaya, aki alakváltóként Mystique-re hasonlít. És persze van Ciklonunk is, meg Kolosszus is, és The Frog is (egy békaember, jó hosszú nyelvvel). Kaal ugyanis kitenyészti saját kis mutáns csapatát.
    Priyanka Chopra Krishna feleségeként abszolút nem adott semmit sem hozzá, lényegében ott volt, és szinte egyáltalán nem voltak jó jelenetei. Lehettek volna, de nem jól oldotta meg. Vagy nem volt jó a forgatókönyv. Nem tudom. Iszonyat jó színésznő (lásd: Barfi!), de itt szinte csak jelen kellett lennie. Legnagyobb csalódás az volt (és ezt Kangana Ranaut sem tudta jól megoldani), amikor testét átvette Kaya, és el kellett játszania Priya Mehrát és Kayát egyszerre.
    A sztori amúgy rendben volna, itt tényleg nem voltak logikai bukfencek, minden a helyén volt, az meg, hogy valaki tolószékben ülve két ujjával fémeket hajlít meg és mozgat távolról, egy szuperhősös filmben nem túl meglepő.
    A fokozás is rendben van, illetve tetszett, hogy Rohit Mehra találmánya jelentette a megoldást (amit kicsit elrontott az öreg, de egy drámai döntéssel kijavította). A CGI-ben már nagyon az élen járnak, teljesen profi módon lett megcsinálva, nem volt olyan érzésem, hogy kellett volna még némi számítógépes javítás.
    Egy jelenettel kapcsolatban voltak csak rossz érzéseim: amikor szobrot állítottak Krrishnek, ezt talán nem kellett volna.
    És akkor azok a benyomások, amelyek úgy megragadtak bennem:, Hrihtik fél éven keresztül gyúrta a testét (neten rá lehet keresni), azért, hogy öt másodpercre megmutassa. És bevallom, nem tetszett. A Dhoom:2-ben csodás volt, a Jodhaa Akbarban kiguvadt a szemem, az Agneepaath is pont jó, most meg ez… Remélem felhagy ezzel az önsanyargatással, mert az eredmény borzalmas.
    Sajnáltam Kangana Ranautot, hogy nem tudta jobban átadni azt, hogy mutáns létére beleszeretett Krishnába (nem Krrishbe, hiszen nem tudta, hogy ő a szuperhős is!), emiatt rossz pont a filmnek.
    A szülinapi ajándék a legtündéribb jelenetek egyike, utána meg a fergeteges tánc, amit Hrithik és Priyanka ropnak, többször is újra néztem, szuper, még több ilyet.
    Amitabh Bachchan narrátorként isteni választás volt, az ő hangja mesés, brummogó, pont ilyet rendelt nekem az orvos! Aki meg nem látta az előző két részt, az is kapott egy rövid, lényeges összefoglalót. Tökéletes!
    És az, hogy vendégszerepeltették Naseeruddin Shah-t egy cameo erejéig (mint az őrült Dr. Siddanth Arya a Krrishből), külön megcsiklandozott, mert eszembe jutottak a jelenetei az előző részből, amikor hírolvasót játszott egy-egy szörnyű tette után.
    Hiányoltam Rekhát, azt hittem itt is szerepeltetik, de egyetlen falon függő képpel elintézték, hogy meghalt Krishna nagyanyja, Rohit anyja. Felkerült Nisha Mehra (Preity Zinta) mellé, virágkoszorúval övezve. Kár.
    És nem értettem, hogy miért lett egyre kreténebb Rohit Mehra, aki igaz, hogy húsz évig leszedálva vegetált Dr. Siddanth Arya fogságában az előző részben, de könyörgöm, ő az első szuperember a Mehra famíliából! Hol marad a tánctudása, az ereje, a könnyedsége? Ennyire trotlira mégse kellett volna venni…
    Ja, hogy a végére valami jóval fejezzem be, az utolsó jelenet a szülőszobában egy az egyben a Todha Pyaar, Todha Magic. Csak itt nem egy angyal utódja született meg, hanem egy szuperhősé. Szóval el lehet képzelni, hogy milyen fejfájást okoz elgyötört felmenőinek!
    A zene szuper volt, a dalbetétek is, a táncok meg Hrithik és Priyanka tánctudására épültek, szóval király!
    Upsz, ez nagyon hosszúra sikeredett, remélem senki kedvét sem vettem el, az én várakozásom volt túl nagy, amúgy tecc, csak még nyammogok rajta jó néhány hetet…

  2. Nem érdekel, hogy másnap nem tetszett a film nekem király volt az 1.-2 rész is, de ez is nagyon ott volt! Imádom a színészt (Hrithik Rohint) és a filmjeit is amiket nem rég fedeztem fel! Nagyon jó pasi és a teste húhú!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük