Krrish (2006)

Krrish (Hrithik Roshan) nagymamájával (Rekha) él messze a világ zajától, egy hegyek között megbúvó faluban. Már gyermekkorában kitűnik különleges képességeivel. Nagyon gyorsan tanul, bivalyerős és gyorsabban fut, mint egy paripa. Felnőtt férfiként a természetben, az állatok közt érzi jól magát. Amikor azonban a környékre vetődik egy hegymászó csapat, Krrish élete gyökeresen megváltozik. Szinte megbabonázza a hegymászók egyike, a gyönyörű Priya (Priyanka Chopra). A kölcsönös vonzalomból szerelem szövődik, és Krrish addigi életét hátrahagyva elmegy Priyával a városba, ahol igazi szuperhősként jónéhány csodás kaland vár rá.

Első rész: Koi… Mil Gaya – Találtam valakit (2003)

Harmadik rész: Krrish 3 (2013)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rakesh Roshan

  • Írta: Rakesh Roshan, Robin Bhatt

  • Szereplők: Rekha, Hrithik Roshan, Priyanka Chopra, Sharat Saxena, Puneet Issar, Akash Khurana, Hemant Pandey, Manini M. Mishra, Naseeruddin Shah, Ahmed Khan, Xia Bin, Edgar Noordanus, Mithilesh Chaturvedi, Zain Khan, Fardeen Hussaini

2 comments on “Krrish (2006)

  1. A Koi… Mil Gaya (2003) tomboló sikerét látva, sejthető volt, hogy a készítők nem hagyják annyiban és készítenek hozzá folytatást. A Roshan-család (Rakesh Roshan rendező, Rajesh Roshan zeneszerző és Hrithik Roshan főszereplő) el is készítették India első szuperhős-filmjét a Krrisht. Persze szupererővel rendelkezett az első rész főhőse, Rohit is, de ezt a űrből jött idegennek, Jadoonak köszönhette, míg a folytatásban Rohit fia, Krishna már saját maga rendelkezik a szuperképességekkel. A sztori, vagy a zene önmagában nem hozta volna meg ismét a látványos sikert, ha nincs Hrithik Roshan, aki hat éves pályafutása során bebizonyította, hogy nem egy romantikus szépfiú szerepre kárhoztatott valaki, hanem nagyon is színes palettával rendelkező színészi tehetség, aki képes bármilyen karaktert eljátszani, ráadásul táncosi zsenialitását képes felhasználni kaszkadőrmutatványokra is, nem kímélve sem magát, sem a stábot (volt is egy csúnya balesete, amibe kis híján belehalt). Preity Zinta helyett beállították mellé Priyanka Choprát, aki minden filmjével egyre jobb alakításokat produkált, bár az ő karaktere kissé kidolgozatlan. Akit viszont nem lehet eleget dicsérni, az Rekha, aki saját magát jó húsz évvel öregítette, hogy eljátssza Krishna nagyanyjának szerepét, de milyen jól tette! Csak felsőfokon lehet említeni az ő alakítását. A negatív főszerep pedig Naseeruddin Shahnak jutott, aki egyszerűen mesés, amikor kinézve a mozinézőre, vigyorogva mondja be a legfrissebb híreket, mint valami elfuserált hírolvasó. Hrithik is csavar egyet a meglepetésfaktoron, amikor nem elég, hogy Krishna és Krrish (a maszkos szuperhős) szerepének eljátszásán kívül még saját apját, Rohitot is megszemélyesíti, öreg, megviselt maszkban, elképesztően szuggesztíven. A film úgy jó, ahogy van! Megvan benne mindaz, amiért a bollywoodi filmeket szeretjük (zene, tánc, elképesztő optimizmus és életigenlés) megspékelve jó adag sci-fivel, látványos akciókkal (melyek Ching Siu-Tungnak köszönhetőek, aki már bizonyított a Hőssel és a Repülő Tőrök Klánjával) és modern hangulattal, amitől még a zene és táncbetétektől idegenkedő mozinéző is elismerően csettint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük