36 China Town (2006)

A rendőrfelügyelő Goa kínai negyedében a helyi multimilliomos és kaszinótulajdonos Sonia Chang gyilkosát szeretné kézrekeríteni, de nyomozása során megdöbbentő következtetésre jut: mindenki, aki a látókörébe kerül, gyanúsított is lesz, mind oka, mind lehetősége is volt, hogy megölje a titokzatos szépasszonyt. Amíg nem tud megdönthetetlen bizonyítékot szerezni, valamennyi gyanúsítottat rács mögé dugja.

Alternatív magyar cím: Volt egyszer egy gyilkosság

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=4soXpCQLx4I[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Abbas Alibhai Burmawalla, Mastan Alibhai Burmawalla

  • Írta: Shyam Goel, Anurag Prapanna

  • Szereplők: Akshaye Khanna, Kareena Kapoor, Shahid Kapoor, Paresh Rawal, Payal Rohatgi, Johnny Lever, Tanaaz Currim Irani, Isha Koppikar, Tanushree Dutta, Upen Patel, Priyanka Chopra,

2 comments on “36 China Town (2006)

  1. Bár a film Goa kínai negyedében játszódik (ha egyáltalán létezik olyan), tényleg csak nagyítóval találni kínait (pedig vannak egy páran a bollywoodi filmiparban, elég csak a Badmaa$h Companyban Meiyang Changra, vagy a Chandni Chowk to Chinában Roger Yuanra gondolni, most milyen nehéz lett volna párat összegyűjteni északról, hm?), de ez annyira kevéssé zavart, mint inkább az, hogy méteres lyukak voltak a sztori vonalvezetésében. Fel se vettem, hogy Sonia Chang (Isha Koppikar) egy csepp kínai vonást sem tudott felmutatni, mivel ő volt az áldozat, elhanyagolható volt a kinézete. De hogyan sikerült a Goában elrabolt kisfiút elveszíteni Mumbaiban, és a gyerekrabló erre visszatér Goára, na, ezt nem bírtam megemészteni sehogy se.
    Upen Patelnek ez volt a bemutatkozó filmje (gondolom szerette volna azt a sikert elérni, mint szupermodell elődei: Arjun Rampal és John Abraham, de nem jött össze neki), vele indítják a filmet, motorcsónak, lobogó ing, férfias mosoly, macsó kiállás. Sajnos mindössze ennyit tudott felmutatni, mert a többiek egyszerűen lejátszották a vászonról. Shahid Kapoor messze jobban táncol nála, Akshaye Kannának pedig rosszabb napjain is több a kisugárzása, és Paresh Rawal vagy Johnny Lever több színészi vénát hordanak az ereikben, szegény pasi egyszerűen pocsék debütáló szerepet választott, teljesen elnyomták a többiek. Nincs abszolút főszereplő, és mellékszereplő sem, viszont a stáblista hemzseg a „jó” nevektől. A két Kapoor, Kareena és Shahid (még akkor együtt éltek) hozza a formáját, bár néha kicsit erőltetettnek éreztem náluk a viccfaktort. És ez vonatkozik a többiekre is, Paresh Rawal, Johnny Lever, sőt még a nyomozót alakító Akshaye Khanna is egy viccfaktor, mert ahogyan kinéz, és játszik, az nekem a 40-es 50-es évek fülledt los angelesi levegőjét juttatja eszembe, és fekete-fehér detektívfilmeket.
    Az alapszituáció rém egyszerű, egy detektív-vígjáték, ahol a gyilkosság helyszínén (ami egy lezárt fényűző kastély) a gyilkosságot megelőző időpontban szinte csak az nem fordult meg, aki nem tartózkodott éppen Goán. És mindenkinek volt lehetősége, vagy indoka a gyilkosságra. Szóval a felügyelőnek meg kell erősítenie a nadrágtartóját, ha eredményt akar.
    De persze Columbo hindi alteregójaként megfejti a rejtélyt, és a végén jó öreg bollywoodi szokás szerint agyament módon zárják le az egészet. Egyszer megnézhető, ami miatt mégis mindenképpen javaslom, van benne néhány igazán fülbemászó nóta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük