36 China Town (2006)

A rendőrfelügyelő Goa kínai negyedében a helyi multimilliomos és kaszinótulajdonos Sonia Chang gyilkosát szeretné kézrekeríteni, de nyomozása során megdöbbentő következtetésre jut: mindenki, aki a látókörébe kerül, gyanúsított is lesz, mind oka, mind lehetősége is volt, hogy megölje a titokzatos szépasszonyt. Amíg nem tud megdönthetetlen bizonyítékot szerezni, valamennyi gyanúsítottat rács mögé dugja.

Alternatív magyar cím: Volt egyszer egy gyilkosság

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Abbas Alibhai Burmawalla, Mastan Alibhai Burmawalla

  • Írta: Shyam Goel, Anurag Prapanna

  • Szereplők: Akshaye Khanna, Kareena Kapoor, Shahid Kapoor, Paresh Rawal, Payal Rohatgi, Johnny Lever, Tanaaz Currim Irani, Isha Koppikar, Tanushree Dutta, Upen Patel, Priyanka Chopra,

2 comments on “36 China Town (2006)

  1. Bár a film Goa kínai negyedében játszódik (ha egyáltalán létezik olyan), tényleg csak nagyítóval találni kínait (pedig vannak egy páran a bollywoodi filmiparban, elég csak a Badmaa$h Companyban Meiyang Changra, vagy a Chandni Chowk to Chinában Roger Yuanra gondolni, most milyen nehéz lett volna párat összegyűjteni északról, hm?), de ez annyira kevéssé zavart, mint inkább az, hogy méteres lyukak voltak a sztori vonalvezetésében. Fel se vettem, hogy Sonia Chang (Isha Koppikar) egy csepp kínai vonást sem tudott felmutatni, mivel ő volt az áldozat, elhanyagolható volt a kinézete. De hogyan sikerült a Goában elrabolt kisfiút elveszíteni Mumbaiban, és a gyerekrabló erre visszatér Goára, na, ezt nem bírtam megemészteni sehogy se.
    Upen Patelnek ez volt a bemutatkozó filmje (gondolom szerette volna azt a sikert elérni, mint szupermodell elődei: Arjun Rampal és John Abraham, de nem jött össze neki), vele indítják a filmet, motorcsónak, lobogó ing, férfias mosoly, macsó kiállás. Sajnos mindössze ennyit tudott felmutatni, mert a többiek egyszerűen lejátszották a vászonról. Shahid Kapoor messze jobban táncol nála, Akshaye Kannának pedig rosszabb napjain is több a kisugárzása, és Paresh Rawal vagy Johnny Lever több színészi vénát hordanak az ereikben, szegény pasi egyszerűen pocsék debütáló szerepet választott, teljesen elnyomták a többiek. Nincs abszolút főszereplő, és mellékszereplő sem, viszont a stáblista hemzseg a “jó” nevektől. A két Kapoor, Kareena és Shahid (még akkor együtt éltek) hozza a formáját, bár néha kicsit erőltetettnek éreztem náluk a viccfaktort. És ez vonatkozik a többiekre is, Paresh Rawal, Johnny Lever, sőt még a nyomozót alakító Akshaye Khanna is egy viccfaktor, mert ahogyan kinéz, és játszik, az nekem a 40-es 50-es évek fülledt los angelesi levegőjét juttatja eszembe, és fekete-fehér detektívfilmeket.
    Az alapszituáció rém egyszerű, egy detektív-vígjáték, ahol a gyilkosság helyszínén (ami egy lezárt fényűző kastély) a gyilkosságot megelőző időpontban szinte csak az nem fordult meg, aki nem tartózkodott éppen Goán. És mindenkinek volt lehetősége, vagy indoka a gyilkosságra. Szóval a felügyelőnek meg kell erősítenie a nadrágtartóját, ha eredményt akar.
    De persze Columbo hindi alteregójaként megfejti a rejtélyt, és a végén jó öreg bollywoodi szokás szerint agyament módon zárják le az egészet. Egyszer megnézhető, ami miatt mégis mindenképpen javaslom, van benne néhány igazán fülbemászó nóta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük