Mohra (1994)

Roma Singh újságíró egy börtönőr lánya. Egy börtönlátogatásán néhány őrizetes molesztálja, és az egyik rab, Vishal Agnihotri a segítségére siet. Roma megtudja, hogy Vishal négy ember megöléséért van börtönben, és úgy dönt, hogy utánajár az ügyének.

Alternatív magyar cím: Zálog 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=fMIYSgXh7FI[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Rajiv Rai

 • Írta: Shabbir Boxwala,  Rajiv Rai

 • Szereplők: Naseeruddin Shah, Akshay Kumar, Sunil Shetty, Raveena Tandon, Poonam Jhawer, Raza Murad, Paresh Rawal, Gulshan Grover, Sadashiv Amrapurkar, Sonali Singh, Kulbhushan Kharbanda, Avtar Gill, Priya Tendulkar, Kunika, Tej Sapru

2 comments on “Mohra (1994)

 1. Kedves maszalá-film volt a rendőrökről, gyilkosságokról, intrikákról, összeesküvésről, kábítószerkereskedelemről, meg némi szerelemről. Mindenből egy kicsi. Akshay Kumar kiélhette magát, annyi gerincrúgást csinálhatott, amennyit akart, Sunil Shetty méltó párja volt ebben, mintha Terence Hillt és Bud Spencert látnám, csak utóbbi itt jóval soványabb, és kevésbé pikírt. A sztori nem volt egy nagy durranás, igyekeztek megtekerni, de már az elején levettem, hogy mi a pálya, szerintem másnak is fel fog tűnni azonnal. Raveena Tandont láttam már sokkal jobb szerepben is (pl. Zamaana Deewana, Khiladiyon Ka Khiladi), a talpraesett újságírót nem igazán alakította jól, inkább csak szerencsétlenkedett. Kettősükben meg egyáltalán nincs ott a kémia, pedig még vizes száris jelenet is volt, nekem mégis hiányérzetem támadt. Akshay volt valahogy hihetőbb, de persze megint elkapkodták, sehol az átmenet. Hozzájuk képest Sunil Shetty szerepe faék egyszerűségével hódított, nem volt nehéz dolga. Naseeruddin Shaht még nem láttam verekedni, no, ezt is megértem. És mindjárt kettejükkel! És elbánt velük! (egy darabig… aztán nem bírta szuflával… hiába, a kor megtette a magáét)
  Természetesen legyintettem arra, hogy két pisztollyal negyed óráig lövöldöztek, és 10 méterről nem találták el géppisztollyal egymást, de hát ez Bollywood varázsa. Az apró részletekre magasról fütyülünk.
  A felirat viszont dicséretes ötös! Még a dalok ritmusát, a rímek kopogását is igyekezett visszaadni, aki készítette, és változatossá tette a néhol unalmas dialógokat is! Nagy taps neki!
  A zenék és dalok közül egy tetszett [Tu Cheez Badi Hai Mast (((Jhankar)))], de ott már önmagában Akshay Kumar kalóz-szerelése simán levett a lábamról, a többi csak ráadás.
  És Paresh Rawal női ruhában, hm… Ennyit bőven megért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük